Η περίπτωση του Δήμου ΒΒΒ: 15888

Μετά από καταγγελία αναγνώστη, ότι παρέλαβε το λογαριασμό τoυ τηλεφώνου του, με ένα ποσό εξαιρετικά μεγάλο χρέος, το οποίο όπως μας ενημέρωσε προερχόταν από τον 5αψήφιο αριθμό που διατηρεί ο Δήμος ΒΒΒ για να επικοινωνεί ο δημότης!

Οι 5αψήφιοι αριθμοί λοιπόν χρεώνονται και μάλιστα εκτός του παγίου, που έχει ο καταναλωτής!

Ο κόσμος δυστυχώς δεν το γνωρίζει και χρεώνεται, όπως μας δήλωσε και ο αναγνώστης, ο οποίος μιλούσε πολύ ώρα ενημερώνοντας το Δήμο ΒΒΒ, για διάφορα προβλήματα που έχει παρατηρήσει στην πόλη!

Ιδιαίτερα οι πενταψήφιοι αριθμοί της αριθμοσειράς 15..., χρησιμοποιούνται για την παροχή υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος ή υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο από Υπουργεία ή Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και θα έπρεπε να μη χρεώνουν, αλλά δυστυχώς χρεώνουν τον καταναλωτή. που θα τα χρησιμοποιήσει.

Παράδειγμα ο ΔΕΔΗΕΕ

Κι όμως, όπως σημειώνει η “Ανεξάρτητη Αρχή” υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσει ο Χ Δήμος ή η Δημόσια Υπηρεσία σε ειδικές συμφωνίες για ατελείς κλήσεις, σε περιπτώσεις αριθμών που χρησιμοποιούνται για παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης, όπως οι ΟΤΑ.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει γίνει αποδέκτης αναφορών και τηλεφωνικών παραπόνων καταναλωτών σχετικά με το θέμα των χρεώσεων για τις κλήσεις σε πενταψήφιους αριθμούς τηλεφωνικών κέντρων και έχει ζητήσει να αυξηθεί η ασφάλεια στις συναλλαγές τέτοιου είδους.

 Γι’ αυτό προσοχή, πριν καλέσετε 5αψήφιο αριθμό, ενημερωθείτε αν έχει χρέωση, διότι όπως γράφουμε και παραπάνω η χρέωση γίνεται εκτός παγίου. Μπορεί το πάγιό σας να καλύπτει το ποσό που έχετε γράψει, αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται στο πάγιο!

Πάντα βρίσκουν τρόπο να μας ...γδύνουν οικονομικά.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 75 guests και κανένα μέλος