ένας σύνθετος πολυχώρος, με σημαντικές κοινωνικές, εκπαιδευτικές δομές

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, εγκαινιάστηκε στο Κορωπί (στην περιοχή Αγ. Πέτρου-Άγιοι Ασώματοι Κορωπίου), ο πολυχώρος που θα φιλοξενήσει “Το χαμόγελο του παιδιού”.

Είναι ένας σύνθετος πολυχώρος, με σημαντικές κοινωνικές, εκπαιδευτικές δομές, χώρους ψυχαγωγικής -δημιουργικής απασχόλησης επαφής των παιδιών με τη φύση και τα ζώα του κτήματος, κέντρο συντονισμού όλων των οχημάτων του Οργανισμού, κοινωνικό-εκπαιδευτικό κέντρο σκύλων ωφελείας, κέντρο διαχείρισης και φροντίδας μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης, ακαδημία εκπαίδευσης -επιμόρφωσης και πολλών άλλων δραστηριοτήτων.

Ο ιδρυτής του, Κώστας Γιαννόπουλος με συγκίνηση υποδέχθηκε, μεταξύ πολλών εκλεκτών προσκεκλημένων, τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση, τους αντιδημάρχους Θοδωρή Γρίβα, Ανδρέα Ντούνη και Σπυρίδωνα Κόλλια, τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας, την προϊσταμένη, Κάλια Κοτζιά, την Αναστασία Μιχαιρίνα και τον συνεργάτη του Δήμου, Ιωάννη Κατιμερτζόγλου. γιατί όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του, «από την πρώτη ημέρα που συναντηθήκαμε (με το δήμαρχο) διέκρινα μια ζεστασιά. Αυτός ο άνθρωπος ήταν ζεστός και με έκανε να αισθανθώ ένα μήνυμα, που ήταν: Καλώς ορίσατε στο Κορωπί, εμείς είμαστε εδώ ως Δήμος να σας στηρίξουμε!»

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πρώτη γνωριμία που είχε με τον ιδρυτή του Χαμόγελου του Παιδιού και στο άμεσο καλωσόρισμα της νέας μεγάλης αυτής αποστολής. Ο Δ. Κιούσης, μιλώντας εξ’ ονόματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπενθύμισε τις δεσμεύσεις αρμοδιοτήτων, τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και τις νομικές δεσμεύσεις των ΟΤΑ σε ότι αφορά έργα που δεν μπορούν να γίνουν σε μη δημοτικές ιδιοκτησίες, αλλά και την εξάντληση όσων εργαλείων υπάρχουν για να στηρίξουν αυτή τη μεγάλη ελληνική, αλλά ευρωπαϊκής και διεθνούς εμβέλειας, επένδυση κοινωνικής φροντίδας και μηχανισμού σωτηρίας για χιλιάδες παιδιά. Ολοκληρώνοντας τη σύντομη ομιλία του απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Οργανισμού τόνισε: είμαστε πλέον μαζί μια οικογένεια!

Αφήστε σχόλιο...

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 103 guests και κανένα μέλος