Ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου με ερώτησή του στη Βουλή επισημαίνει την κωλυσιεργία της διαμόρφωσης της παραλίας στο ΠΙΚΠΑ Βούλας προκειμένου να εξυπηρετεί ανάγκες των ΑμΕΑ...

Η μοναδική παραλία για ΑμΕΑ κλειστή

στο ΠΙΚΠΑ Βούλας


Ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου με ερώτησή του στη Βουλή επισημαίνει την κωλυσιεργία της διαμόρφωσης της παραλίας στο ΠΙΚΠΑ Βούλας προκειμένου να εξυπηρετεί ανάγκες των ΑμΕΑ.

Συγκεκριμένα γράφει στην επιστολή:

Πέντε χρόνια πριν, όλοι θαυμάσαμε την μοναδική παραλία της χώρας για άτομα με κινητικά προβλήματα που εγκαινιάστηκε στα πλαίσια των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Οι δεσμεύσεις της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν πολλές για ανάπτυξη και έργα υποδομών που θα μετέτρεπαν αρκετές παραλίες της χώρας σε παραλίες προσβάσιμες για ΑΜΕΑ.

Σήμερα, όχι μόνο δεν έχει υπάρξει καμία μετατροπή παραλίας της χώρας, αλλά και η εν λόγω παραλία μοναδική για τα άτομα με ειδικές ανάγκες δείχνει να έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από το «κοινωνικό κράτος» της ΝΔ.

Ενώ είχε προγραμματιστεί να ανοίξει για το κοινό στις 15 Ιουνίου, τα χρήματα που απαιτούνταν για τις βασικές εργασίες συντήρησης της δεν καταβλήθηκαν έγκαιρα με αποτέλεσμα ο χώρος να μην καθαριστεί, να μη γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις και να μην μπορεί να καλυφθεί ούτε καν λειτουργικά.


Πέραν από  τη μη διάθεση της παραλίας στο κοινό, οι κατασκηνώσεις που διοργανώνονταν στο χώρο κάθε χρόνο από τους συλλόγους των ΑΜΕΑ με τη συμπαράσταση του ΠΙΚΠΑ Βούλας, δε θα ανοίξουν όπως προγραμματίστηκε αναμένοντας να δοθεί το αναγκαίο κονδύλι!

 

Και ερωτά να μάθει τους χρόνους που προτίθεται να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα αυτή το αρμόδιο Υπουργείο.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 153 guests και κανένα μέλος