φυτεύονται δέντρα, ανθοφόρα αλλά και περιμετρικά θαμνώδη

Αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε τα συνεργεία του Δήμου και άλλους εργαζόμενους, να εργάζονται μέσα στην πλατεία - πάρκο Ελευθερίας στη Βούλα (Καραϊσκάκη - Παπάγου), φυτεύοντας δέντρα, θαμνώδη, πόες κ.λπ.

Eίναι γεγονός, ότι ο χώρος είχε εγκαταλειφθεί. Μόνο τα δέντρα που έχουν κατά καιρούς κοπεί λόγω προβλήματος αριθμούν πάνω από πενήντα. Σπασμένες πλάκες, σκέτες παγίδες, τα αυτόματα ποτίσματος κατεστραμμένα. Ως εκ τούτου ήταν αναγκαίο να γίνει.

Συρματόπλεξαν το κάτω μέρος της πλατείας και το έκαναν φυτώριο προκειμένου να είναι εύκολη η εργασία.

Φυτεύθηκαν αρκετά δέντρα, κυρίως λεύκες.

Πολλά μικρά ανθοφόρα και πόες τοποθετούνται στα παρτέρια και δεν έχουν ολοκληρωθεί την ώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές.

Το επισκεφθήκαμε και μιλήσαμε με την γεωπόνο του Δήμου Αννέτα Ρούσσου, γιατί μας παραξένεψε που φυτεύουν θαμνώδη, τα οποία δημιουργούν “μάντρα” κάτι που υπήρχε στην πλατεία και αφαιρέθηκαν επί δημαρχίας Πανά με το σκεπτικό να μην κρύβεται η πλατεία γιατί κρύβονται και ...παραβατικοί.

Και είναι πράγματι έτσι, γιατί στα φυλλώματα βρίσκαμε άστεγους να έχουν εγκατασταθεί, αλλά και πολλούς παραβατικούς που ήταν αθέατοι από τους επισκέπτες της πλατείας.

Αυτά που γράφω τα έχω ζήσει, γιατί κατοικώ δίπλα από την πλατεία και έχουν δει πολλά τα μάτια μας, τα οποία πράγματι μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό, από τη στιγμή που έγινε αφαίρεση στα θαμνώδη.

Αυτό το επισημάναμε στην κα Ρούσσου, η οποία μας εξήγησε ότι δεν μπαίνουν θαμνώδη, αλλά φυτά που δεν ψηλώνουν.

parkoeleftherias thamnoiΚι όμως μπαίνουν!

Οπως δείχνουν και οι φωτογραφίες περιμετρικά στο πάνω μέρος της πλατείας από την οδό Παπάγου έχουν φυτευθεί θαμνώδη τα οποία θα ...στοιχειώσουν και θα δημιουργήσουν και πάλι μικρούς σκουπιδότοπους, χώρο αφόδευσης εμπόρων της Λαϊκής Αγοράς, που λειτουργεί κάποιους μήνες στην οδό Καραϊσκάκη, αλλά και “φωλιές” παραβατικών.

Μήπως θα έπρεπε να το ξαναδούμε το θέμα;

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 169 guests και κανένα μέλος