Πολλές και μεγάλες οι ευθύνες του Δήμου

 

Tι λέει ο Δήμος

Τροχαίο με μαθητή, στο 2ο Γυμνάσιο Βούλας προκλήθηκε τη Δευτέρα 19.90.22 το πρωί, την ώρα προσέλευσης των μαθητών στο σχολείο, επί της οδού Προόδου.

Ο μαθητής υπέστη κάταγμα στο πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, διότι όλοι έχουν μιλήσει για την επικινδυνότητα που διατρέχουν οι μαθητές καθημερινά στην οδό Προόδου, ένας δρόμος που τρέχουν οι οδηγοί και που “φιλοξενεί” τρία σχολικά συγκροτήματα, που σημαίνει και πάρα πολλά παιδιά.

Επιστολές και επισημάνσεις έχουν γίνει από τους Συλλόγους γονέων, διευθυντές των συγκεκριμένων σχολικών συγκροτημάτων αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο ΒΒΒ.

Ο Δήμος, προφανώς για δικούς του λόγους δεν φρόντισε αν μη τι άλλο έως ότου ολοκληρώσει κυκλοφοριακή μελέτη και εφαρμόσει ανάλογα μέτρα, να έχει βάλει σχολικό “τροχονόμο” τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών από τα σχολεία ή να κλείνει το σημείο αυτό του δρόμου, όπως γινόταν για χρόνια στο δημοτικό της Βουλιαγμένης. Λύσεις υπάρχουν.

Oι “δράσεις προαγωγής της οδικής ασφάλειας από εταιρείες”, που έχει κάνει ο δήμος όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του δεν λύνουν το πρόβλημα. Απ’ την άλλη οι ενέργειες που περιγράφει από το 2016 δείχνουν την αβελτυρία όλων των υπηρεσιών όλων των βαθμίδων του δημοσίου και του Δήμου βεβαίως.

 

Ανακοίνωση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Την μεγάλη λύπη και ανησυχία της εκφράζει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για το χθεσινό τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε τον τραυματισμό μαθητή του 2ου Γυμνασίου Βούλας. Όπως πληροφορηθήκαμε ο μαθητής έχει υποστεί κάταγμα στο μετατάρσιο του δεξιού πέλματος από αυτοκίνητο που έστριβε στην Οδό Προόδου και θα επιστρέψει στα μαθήματα του εντός των επόμενων ημερών.

Η οδική ασφάλεια και ειδικά στους δρόμους περιμετρικά των σχολικών μας συγκροτημάτων είναι μείζονος σημασίας και απόλυτης προτεραιότητας θέμα για τη Δημοτική Αρχή. Για το λόγο αυτό έχουν ήδη διοργανωθεί δράσεις προαγωγής της οδικής ασφάλειας αλλά και εκπαίδευσης των οδηγών σε συνεργασία με κορυφαίους εξειδικευμένους οργανισμούς όπως είναι το ΙΟΑΣ – Πάνος Μυλωνάς (Ίδρυμα Οδικής Ασφάλειας) ενώ η οδική σήμανση στα σχολεία μας συμμορφώνεται απόλυτα με τα προβλεπόμενα στην νομοθεσία στα περισσότερα σχολεία μας.

Επειδή όμως η διοίκηση του Δήμου θεωρεί πως οι απαιτήσεις του νόμου δεν αρκούν για την αποτελεσματική προστασία των μαθητών κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολεία, έχουν προγραμματιστεί και υλοποιηθεί σε κάποιες περιπτώσεις σειρά τεχνικών έργων για την επαύξηση του επιπέδου προστασίας των παιδιών.

Στο συγκεκριμένο σχολείο, έχει ήδη από 2017, εκπονηθεί μελέτη για την κατασκευή υπερυψωμένων διαβάσεων και το στένεμα του οδοστρώματος προκειμένου να μειωθεί η ταχύτητα των διερχόμενων αυτοκινήτων στα πλαίσια ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου.

Λόγω της υπερβολικής γραφειοκρατίας που καθυστερεί τα περισσότερα μεγάλα δημόσια έργα της χώρας μας, η συγκεκριμένη παρέμβαση από το σχεδιασμό της το 2016 ξεκινάει να υλοποιείται τις αμέσως επόμενες μέρες. Για να γίνει κατανοητή η διαδικασία και ο βαθμός δυσκολίας υλοποίησης του έργου, σας παραθέτουμε αναλυτικά όλα τα απαιτούμενα βήματα, από την αρχική απόφαση μέχρι τη σημερινή υλοποίηση:

-      Φεβρουάριος 2016 – Ανάθεση - Έναρξη εκπόνησης κυκλοφοριακής μελέτης

 • Ιούνιος 2017 – Ολοκλήρωση Α’ Φάσης κυκλοφοριακής μελέτης
 • 2 Φεβρουαρίου 2017 – Έγκριση Α’ φάσης κυκλοφοριακής μελέτης με την υπ’ αριθμ 380/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 • Δεκέμβριος 2017 – Έγκριση από Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής
 • 29 Δεκεμβρίου 2017 – Δημοσίευση ΦΕΚ έγκρισης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων
 • 6 Φεβρουαρίου 2019 - Ολοκλήρωση Β’ Φάσης κυκλοφοριακής μελέτης και έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ΄ αριθμ. 44/2019 απόφαση του.
 • 18 Φεβρουαρίου 2019 - Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάθεση μελέτης για τη σηματοδότηση της διασταύρωσης Σωκράτους – Βουλιαγμένης (υπ΄αριθμ 77/2019 απόφαση)
 • 24 Δεκεμβρίου 2019 - Έγκριση Β’ φάσης μελέτης από τον ΟΑΣΑ λόγω ύπαρξης υπερυψωμένων διαβάσεων.
 • 18 Φεβρουαρίου 2020 – Έγκριση από Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.
 • 26 Φεβρουαρίου 2020 – Έγκριση μελέτης τροποποίησης σηματοδότησης Οδού Σωκράτους και Βουλιαγμένης .
 • Σεπτέμβριος 2020 – Έγκριση μελέτης από Διεύθυνση Οδικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής.
 • Οκτώβριος 2020 – Σύνταξη και έγκριση τευχών δημοπράτησης έργου από την Τεχνική Διεύθυνση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
 • 28 Δεκεμβρίου 2020 – Έγκριση όρων δημοπράτησης με την υπ αριθμ. 496 / 2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 • Μάρτιος 2021 – Δημοπράτηση έργου υλοποίησης κυκλοφοριακών μελετών και συγκεκριμένα:

- 23 Φεβρουαρίου 2022 κατάθεση προσφορών και

- 2 Μαρτίου 2022 αποσφράγιση προσφορών.

 • Ιούνιος 2022 – Προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ολοκλήρωση δημοπρασίας.
 • Ιούλιος 2022 – Υπογραφή σύμβασης με εργοληπτική εταιρία.
 • Σεπτέμβριος 2022 – Έναρξη έργου

Πλέον έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και εντός των προσεχών ημερών ξεκινάει επιτέλους η κατασκευαστεί του έργου με παρεμβάσεις αντίστοιχες μ’ αυτές που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στα 2 σχολικά συγκροτήματα της Βουλιαγμένης στην οδό Ιάσωνος.

Παρακαλούμε ωστόσο όλους τους οδηγούς να οδηγούν με προσοχή και υπευθυνότητα, ειδικότερα στις περιοχές με συχνή διέλευση μαθητών και μα τηρούν απαρέγκλιτα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή στο σύνολο της, εύχονται στον τραυματία μαθητή περαστικά και γρήγορη επιστροφή στις καθημερινές του δραστηριότητες, ελπίζοντας να είναι αυτό το τελευταίο τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό.

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 58 guests και κανένα μέλος