H Α΄φάση εμφάνισε  πολλές παραλείψεις, αλλοιώσεις και προσθήκες στοιχείων εκεί που δεν υπάρχουν

Το πρώτο, μετά την καλοκαιρινή ραστώνη, δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΒΒΒ (5.9.22), έφερε βαριά θέματα στην ημερήσια διάταξη, που θα αλλάξουν παντελώς την φυσιογνωμία του Δήμου και ιδιαίτερα της Βούλας.

Ενα από αυτά είναι το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και αφορά τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια.

Συγκεκριμένα αφορούσε την Δημοσιοποίηση Α’ φάσης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου στα όρια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Μετά από διαλογική συζήτηση και την παρουσίαση του μελετητή, ξεκαθάρισε ότι το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Δ.Σ. για να ξεκινήσει η διαδικασία παρατηρήσεων πάνω στο θέμα αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης.

Οπως ειπώθηκε στη μελέτη της Α΄φάσης υπάρχουν πολλές παραλείψεις, αλλοιώσεις και προσθήκες στοιχείων εκεί που δεν υπάρχουν.

Συγκεκριμένα ο Δ. Δαβάκης επεσήμανε διαφορές στη μελέτη από τα ισχύοντα: «Τα καταστήματα στη Βασ. Παύλου Βούλας τα φτάνετε μέχρι την οδό Αυλώνος. Η χρήση το επιτρέπει; Τα καταστήματα στην οδό Σωκράτους δεν υπάρχουν στο χάρτη! Εμπορικότητα στις οδούς Κονδύλη και Μικράς Ασίας. Από πότε;»

Δήλωσε αντίθετος τονίζοντας: «έτσι όπως έχει καταγραφεί και σχεδιαστεί, βλέπω ότι ξεκινάει ένας πολύ μεγάλος αγώνας για να μην καταστραφεί η πόλη».

Ο Θ. Ματόπουλος σημείωσε ότι «στη Βούλα έχουμε πάρα πολλούς χώρους πρασίνου, που δεν έχουν σκιαγραφηθεί. Σε όλα τα σχέδια δεν έχετε συμπεριλάβει αριθμούς Ο.Τ. Τα αρχαία στη Βούλα δεν έχουν καταγραφεί στο σχεδιάγραμμα. Η βίλα Προκοπίου φαίνεται ότι φτάνει μέχρι τη θάλασσα!». «Πάνε να φτιάξουν ειδικό ποεοδομικό σχέδιο για το παραλιακό μέτωπο. Το 254 μας δίνει προστασία σήμερα, αν αυτό αλλάξει θα αλωθεί περιοχή».

«Εμείς να ορίσουμε τι θέλουμε και να το αποτυπώσουμε. Δεν είναι ένας Δήμος μία πόλη. Είναι ένας Δήμος, τρεις πόλεις, με διαφορετικά χαρακτηριστικά η καθεμία».

Η Α΄φάση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου βρίσκεται σε διαδικασία ανοιχτής διαβούλευσης για να διορθωθεί αν είναι λάθος ή συμπληρωθεί η Α΄φάση, εξήγησε ο δήμαρχος.

Το θέμα υπερψηφίστηκε μειοψηφώντας οι: Δαβάκης, Δόγκα, Πέτροβιτς, Πασακυριάκος.

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 135 guests και κανένα μέλος