Άμεση η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής

Επίσκεψη στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πραγματοποίησε μετά την νεροποντή που έπληξε τη Βούλα στις 23 Αυγούστου 2022 ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία απομάκρυνσης χιλιάδων τόνων φερτών υλικών τα οποία μετατοπίστηκαν στην κοίτη του Λυκορέματος στο Πανόραμα Βούλας μετά από την πρωτοφανή, σε όγκο νερού καταιγίδα.

Οι εργασίες γίνονται με τη συνδρομή της Περιφέρειας, η οποία από την πρώτη στιγμή, μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, διέθεσε μηχανήματα έργου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση που δημιουργήθηκε από τον όγκο των ομβρίων υδάτων.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, μαζί με τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλο και παρουσία των Αντιδημάρχων Β. Παπαμιχαήλ, Δ. Γεωργιάκη και Δ. Βαμβασάκη, επίβλεψε τις εργασίες αποκατάστασης του ρέματος Λυκόρεμα από τα φερτά υλικά που κατέληξαν εκεί από την νεροποντή.

Ο Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στις εργασίες για την ομαλοποίηση της κοίτης του ρέματος, επεσήμανε ότι «οι πληγές επουλώνονται πιο γρήγορα όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού», επισημαίνοντας: «Είναι προφανές, ότι στην πρόσφατη κακοκαιρία δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα απλό πρωτοβρόχι, αλλά για μια ακραία καιρική κατάσταση. Για να καταλάβουμε τα μεγέθη, αρκεί να αναφέρω ότι μόνο στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, έπεσαν περίπου 1,5 εκατ. τόνοι νερού».

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία που αποκτά η υλοποίηση του Master Plan για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Αττικής, αναφέροντας παράλληλα, πως η Περιφέρεια βρίσκεται κοντά στον Δήμο ΒΒΒ με την χρηματοδότηση σειρά παρεμβάσεων για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Κατέληξε δε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης:

«Η συνεργασία Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού Αυτοδιοίκησης συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και στην ταχύτερη αποκατάσταση ζημιών που έχουν προκληθεί από ακραία καιρικά φαινόμενα»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος μας δοκιμάστηκε από μια μεγάλη θεομηνία. Τα υδραυλικά έργα έδειξαν ότι η πόλη έχει αντοχές. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από τον Δήμο, με τη συνδρομή της Περιφέρειας, να επιστρέψουμε γρήγορα στην κανονικότητα και να γίνει η πόλη μας, όσο πιο σύντομα και πάλι λειτουργική.

patoulis konstantelos

Κωνσταντέλλος: «..Γιώργο μου, ό,τι είπαμε, νερό κι αλάτι.

Πραγματικές αγάπες, ή λυκοφιλίες λόγω λυκορέματος;

Αγκαλιές με τον Γ. Πατούλη.

Άλλαξε άραγε το: «Τον περιμένουμε στις εκλογές...” που είχε πει στο Δ.Σ.;

Αφήστε σχόλιο...

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 54 guests και κανένα μέλος