υψηλά πρόστιμα και καταλογισμός των εξόδων αποξήλωσης

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αφορούν στην ρύπανση του περιβάλλοντος και στην πρόκληση ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο και χώρους αρμοδιότητας των Περιφερειών, επιλύεται με το νέο θεσμικό πλαίσιο που καταρτίστηκε μετά από πρόταση της Περιφέρειας Αττικής. Ειδικότερα, στην αρμοδιότητα των Περιφερειών περνά δια νόμου (ν. 4954/2022, άρθρο 60), η άμεση απομάκρυνση των παράνομων υπαίθριων διαφημίσεων, επιγραφών, αφισών και παρόμοιων κατασκευών, οι οποίες αναρτώνται στους χώρους ευθύνης τους, ενώ με απόφαση του φορέα θα επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα, καθώς επίσης και καταλογισμός των εξόδων αποξήλωσης σε αυτούς που παρανομούν.

Πρόκειται για μια πρόταση της Περιφέρειας Αττικής, την οποία προώθησε προς ψήφιση στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ισχυρό αποτρεπτικό πλαίσιο για όσους επιμένουν σε αυτή την αντιπεριβαλλοντική πρακτική.

Να θυμίσουμε ότι αυτό πραγματοποιήθηκε από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, όπου τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής προχώρησαν σε συστηματικό καθαρισμό των κεντρικών οδικών αξόνων, απομακρύνοντας παράνομες αφίσες και διαφημιστικά λάβαρα, που ρύπαιναν το περιβάλλον, και αφετέρου αποτελούσαν κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς.

Στο άρθρο 60 του επίμαχου νόμου προβλέπεται ότι το ύψος του προστίμου ανέρχεται από χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ μέχρι τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ και επιβάλλεται ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της ασφάλειας των χρηστών, σύμφωνα με τον ΚΟΚ.

Επίσης στην παράγραφο 3 του άρθρου 60 προβλέπεται ότι: Οι δαπάνες αφαίρεσης, οι δαπάνες αποκαταστάσεως του χώρου και κάθε άλλη συναφής με την αφαίρεση δαπάνη, καταλογίζονται σε βάρος των υπαιτίων με απόφαση του Περιφερειάρχη.

Αφήστε σχόλιο...

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 143 guests και κανένα μέλος