• Θάλασσα, ήλιος, διακοπές... Υπεύθυνη απόλαυση
  • Καθαρές οι θάλασσες της Ανατολικής Αττικής

Θάλασσα, ήλιος, διακοπές... Υπεύθυνη απόλαυση

Πειραιάς· ένα λιμάνι που αγαπάμε να “αφήνουμε” και μας πιάνει “μαυρίλα” όταν το ξανα “πιάνουμε”.
Δεν έχω τίποτα με τον Πειραιά, αλλά πώς να το κάνουμε, από εκεί ξεκινάνε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό οι αποδράσεις μας!
Έτσι, τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικά τον Αύγουστο, εμφανίζεται το φαινόμενο του κομφούζιου στους δρόμους του λιμανιού από ταξιδιώτες με τα παιδιά τους, με τα σκυλιά τους και με τα συμπράγκαλά τους με δυσάρεστες πολλές φορές επιπτώσεις και καθυστερήσεις για τους ίδιους.

Η Νομαρχία Πειραιά σε συνεργασία με τις ενώσεις καταναλωτών ΚΕΠΚΑ και ΙΝΚΑ αποφάσισε φέτος, να ενημερώσει τον κόσμο, με σύνθημα «Διακοπές με… εισιτήριο την ενημέρωση!» και στόχο οι πολίτες να είναι απόλυτα ενημερωμένοι για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που θα αναζητήσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.
Διένειμαν λοιπόν πολυσέλιδο οδηγό, ενημερώνοντας έγκαιρα και σωστά τους πολίτες – καταναλωτές για όσα δικαιούνται, πριν ξεκινήσουν και αφού βρεθούν στον τόπο παραθερισμού τους.
Ειδικότερα, το έντυπο περιλαμβάνει τους βασικούς κανόνες για τα καταστήματα εστίασης, απαριθμεί τα προϊόντα των κυλικείων των πλοίων των οποίων η ανώτερη τιμή προσδιορίζεται από αγορανομική διάταξη, παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τη διαμονή μας σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο, δίνει πρακτικές συμβουλές για την σωστή προετοιμασία μας πριν την άφιξη στον τόπο των καλοκαιρινών μας διακοπών και ενημερώνει για τα δικαιώματά μας όταν ταξιδεύουμε με το πλοίο και το αεροπλάνο όπως προκύπτουν από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.
Για καταγγελίες και παράπονα οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη Γραμμή Επικοινωνίας με τον Πολίτη της Νομαρχίας Πειραιά, στο γνωστό τετραψήφιο αριθμό 1570.
Επίσης, στο σημείο από όπου φεύγουν τα πλοία για τον Αργοσαρωνικό, θα λειτουργεί για όλο το καλοκαίρι, από το πρωί μέχρι το απόγευμα, το τουριστικό περίπτερο της Νομαρχίας Πειραιά από όπου θα διανέμεται τόσο ο οδηγός για τα δικαιώματα των ταξιδιωτών, όσο και πληροφοριακό υλικό για τους παραθεριστικούς προορισμούς της Νομαρχίας, με στόχο την τουριστική ανάδειξη και προβολή τους.

Δεν έχουμε παρά να το εκμεταλευτούμε και όταν στη δεδομένη στιγμή χρειαστεί, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

 

 Καθαρές οι θάλασσες της Ανατολικής Αττικής

Η Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας  σε συνεργασία με πιστοποιημένο εργαστήριο πραγματοποίησε πολλαπλούς ελέγχους το μήνα Ιούνιο, στις θάλασσες της Ανατ. Αττικής, τις οποίες βρήκε καθαρές.
Οπως επισημαίνει πραγματοποιήθηκαν 112 δειγματοληψίες στις ακτές της Ανατολικής Αττικής και σ’ όλα τα αποτελέσματα των αναλύσεων βρέθηκε ότι η ποιότητα των νερών κολύμβησης όλων των ακτών ανταποκρίνεται πλήρως στα όρια που θέτει η Κοινή Υπουργική Απόφαση 46399/1352/86. Συνεπώς τα νερά όλων των ακτών της Αν. Αττικής, κρίνονται κατάλληλα και ασφαλή για κολύμβηση.


Ολοκληρώθηκε τον μήνα Ιούνιο από την Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Ανατ. Αττικής σε συνεργασία με πιστοποιημένο εργαστήριο η πρώτη φάση του προγράμματος παρακολούθησης της ποιότητας των θαλασσινών νερών των ακτών κολύμβησης για το έτος 2009.
Στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν 112 δειγματοληψίες στις ακτές της Ανατολικής Αττικής και σ’ όλα τα αποτελέσματα των αναλύσεων βρέθηκε ότι η ποιότητα των νερών κολύμβησης όλων των ακτών ανταποκρίνεται πλήρως στα όρια που θέτει η Κοινή Υπουργική Απόφαση 46399/1352/86. Συνεπώς τα νερά όλων των ακτών της Αν. Αττικής, κρίνονται κατάλληλα και ασφαλή για κολύμβηση.

Συγκεκριμένα ελήφθησαν τα εξής δείγματα ανά περιοχή:
• 8 δείγματα από τις ακτές της Βούλας
• 17 δείγματα από τις ακτές της Βουλιαγμένης
• 6 δείγματα από τις ακτές της Βάρκιζας
• 4 δείγματα από τις ακτές του Κορωπίου (Αγ. Μαρίνα)
• 2 δείγματα από τις ακτές των Καλυβίων (Λαγονήσι)
• 3 δείγματα από τις ακτές της Σαρωνίδας
• 3 δείγματα από τις ακτές της Αναβύσσου
• 3 δείγματα από τις ακτές της Π. Φώκαιας
• 12 δείγματα από τις ακτές Λαυρεωτικής
• 2 δείγματα από τις ακτές της Κερατέας
• 4 δείγματα από τις ακτές του Μαρκοπούλου Μεσογαίας
• 11 δείγματα από τις ακτές της Αρτέμιδος
• 5 δείγματα από τις ακτές της Ραφήνας
• 10 δείγματα από τις ακτές της Ν. Μάκρης
• 11 δείγματα από τις ακτές του Μαραθώνα
και του Γραμματικού
• 3 δείγματα από τις ακτές του Βαρνάβα
• 3 δείγματα  των Αγ. Αποστόλων Καλάμου
• 4 δείγματα  του Μαρκόπουλου Ωρωπού
• 3 δείγματα από τις ακτές του Ωρωπού

Βέβαια αν λάβουμε υπόψη μας τα αποτελέσματα του ΠΑ.Κ.Ο.Ε. (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών), παραλίες που εδώ εμφανίζονται καθαρές στη δική του έρευνα, η ίδια παραλία ανά 100 μέτρα κρίνεται κατάλληλη ή ακατάλληλη. Για παράδειγμα Βουλιαγμένη αρχή - κατάλληλη, Βουλιαγμένη 200 μέτρα μετά - ακατάλληλη, ο Αστέρας κρίνεται ακατάλληλος (με 255 κωλοβακτηρίδια ανά 100ml), κατά τα άλλα πληρώνουμε 20ευρά και λίγο λέω για να μπούμε. Το ίδιο φαινόμενο εμφανίζεται σε Λούτσα, Βούλα και άλλες περιοχές.
Σ.Σ. Η αλήθεια είναι ότι ειδικά τις καθημερινές η θάλασσα είναι απόλαυση. Μόνο να ευχόμαστε να μην είναι το κύμα προς τη στεριά, γιατί είναι πιθανό να κολυμπάμε μαζί με ...σερβιέτες, μετά συγχωρήσεως.
 

Αφήστε σχόλιο...

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 78 guests και κανένα μέλος