η φωτιά ξέσπασε  σε ένα ελεγχόμενο εργοτάξιο από τον Αστέρα!

 

Ελάβαμε δελτίο τύπου «ανακοίνωση» του Δήμου ΒΒΒ για την φωτιά που ξέσπασε στις 5 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις της μαρίνας Βουλιαγμένης, στο εργοτάξιο θα λέγαμε, χωρίς μέχρι σήμερα να γνωρίζουμε την αιτία.

Ολη η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται στα πόσα λεπτά ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς και η ανά ...λεπτό ενημέρωση της εξέλιξης.

―――――――――――――

«Ανακοίνωση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την πυρκαγιά

της 5ης Αυγούστου στη χερσόνησο του Καβουρίου

Με μεγάλη αποτελεσματικότητα και σε λιγότερο από μία ώρα τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή 5 Αυγούστου σε χώρο εργοταξίου, σε ιδιωτική περιοχή, πλησίον του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό της πυρκαγιάς από το σύστημα εναέριας επιτήρησης του Δήμου και το πυροφυλάκιο Πανοράματος ο οποίος έγινε από τα πρώτα 2-3 λεπτά από την έναρξη της πυρκαγιάς, κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία όπως και ολόκληρος ο δημοτικός μηχανισμός του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και με οδηγίες του Δημάρχου της πόλης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου αντιμετώπισε έγκαιρα και αποτελεσματικά την πυρκαγιά, μέσα σε 50 λεπτά από την έναρξή της όπως φαίνεται από τις ψηφιακές καταγραφές των drone του Δήμου.

Συγκεκριμένα:

17:09: Εντοπίστηκαν οι πρώτοι καπνοί με την έναρξη της πυρκαγιάς από το σύστημα εναέριας επιτήρησης και το Πυροφυλάκιο Πανοράματος.

17:11: Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και μεταδόθηκε ζωντανή εικόνα της πυρκαγιάς στα κινητά των εμπλεκομένων για εκτίμηση της κατάστασης (Situation Report).

17:12: Ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

17:15: Ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο Υποδιοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού για την πυρκαγιά από τον Δήμαρχο.

17:20: Στο σημείο βρέθηκαν 2 πυροσβεστικά οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ένα όχημα της Πυροσβεστικής, ο Δήμαρχος της πόλης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο Διοικητής του 8ο Πυροσβεστικού σταθμού.

17:35: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με επιπλέον 8 πυροσβεστικά οχήματα και μία υδροφόρα της πολιτικής προστασίας του Δήμου

17:59: Ελέγχεται πλήρως η πυρκαγιά εντός του εργοταξιακού χώρου χωρίς καμία επέκταση της στην υπόλοιπη Χερσόνησο.

fotia asteras 5822Τη συγκεκριμένη φωτογραφία μας στα πρώτα λεπτά της έναρξής της αναγνώστης.

 

Να σημειωθεί ότι:

1. Στο συγκεκριμένο εργοτάξιο δεν πραγματοποιούνταν εργασίες, καθώς υπάρχει απόφαση παύσης εργασιών κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Σχετική αίτηση εξαίρεσης από την παύση οικοδομικών εργασιών από την εταιρία, απορρίφθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο της Βουλιαγμένης και το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.

2. Στο πλαίσιο ελέγχων στο συγκεκριμένο εργοτάξιο έγιναν από τις αρχές Ιουλίου 2 αυτοψίες και δεν διαπιστώθηκε εκτέλεση οικοδομικών εργασιών όπως ορίζουν οι αποφάσεις των δημοτικών συλλογικών οργάνων.

3. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικης Υπηρεσιας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και των εθελοντικών ομάδων, δεν κινδύνεψε σε καμία χρονική περίοδο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς το φυσικό κεφάλαιο της Χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου.

4. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες για τα αιτία της πυρκαγιάς και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εξετάζεται το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προήλθε από πιθανό βραχυκύκλωμα σε υπό κατασκευή υπόγειο χώρο της ανεγειρόμενης οικοδομής εντός του εργοταξίου. Στο εργοτάξιο δεν υπήρχαν εργαζόμενοι ή άλλο προσωπικό κατά την έναρξη της πυρκαγιάς.

6. Η πυρκαγιά έκαψε μόνο οικοδομικά και μονωτικά υλικά όπως επίσης και ξυλεία κατασκευής πλακών τσιμέντου.

Στο συμβάν επιχείρησαν:

H Πολιτική Προστασία του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης με 10 οχήματα, μία υδροφόρα και δύο Drone τα οποία έδιναν συνεχή εικόνα στα κινητά των επικεφαλείς της επιχείρησης, όπως και τα οχήματα της πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων.

Είναι η τρίτη πυρκαγιά που ξεσπά και ελέγχεται και αυτή πριν πάρει διαστάσεις και απειλήσει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής της Χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου απο το 1970 έως σήμερα

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες και την ευαρέσκεια του σε όλους τους εμπλεκομένους απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία την Πολιτική Προστασία του Δήμου και τις εθελοντικές ομάδες, για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς».

Σχόλιο: Εκείνο που δεν κατανοούμε προς τι όλη αυτή η ανά λεπτό ανάλυση, του ποιος είδε πρώτος τη φωτιά!

Η Πολιτική Προστασία Κορωπίου, έδωσε πρώτοι το σήμα ή πιθανόν και ταυτόχρονα με τη Βούλα, γιατί ειδοποιούν σε διαφορετικούς οργανισμούς. Από εκεί και πέρα κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης, η φωτιά -ευτυχώς- δεν επεκτάθηκε και αναμένουμε να δούμε πώς και γιατί υπήρξε φωτιά σε ένα ελεγχόμενο εργοτάξιο από τον Αστέρα, που θεωρούμε ότι αυτός είναι ο υπόχρεος να δώσει εξηγήσεις, αντί του Δημάρχου που βγάζει ανακοινώσεις.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 118 guests και κανένα μέλος