Μια εικόνα, χίλιες λέξεις. Το καραγιαπί δίπλα από το σύγχρονο σχολικό συγκρότημα

γράφει ο Βασίλειος Σιαμέτης*

 

Το Κίτσι βρίσκεται 25 χιλιόμετρα από τη Βουλή των Ελλήνων, και οκτώ από το Κορωπί που ανήκει.

Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες κάτοικοι εκ των οποίων το 50% είναι δημότες του Δήμου 3Β και άλλων περιοχών.

Χωρίς Δημοτικό σύμβουλο, ούτε στην πλειοψηφία ούτε στην αντιπολίτευση.

Η νομοθεσία, η ομηρία μεγάλου μέρους του Κιτσίου, συμπεριλαμβάνεται στη Β΄ ζώνη Υμηττού. Και η έλλειψη σχεδίου πόλεως συνθέτουν μια εικόνα τριτοκοσμική. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατος ο σχεδιασμός έργων υποδομής και μοιραία η υποβάθμιση και ο μαρασμός του Κιτσίου είναι φυσική συνέπεια.

Ένας σύλλογος της περιοχής με την επωνυμία «Η Ανοιξη» δυστυχώς βρίσκεται υπό διάλυση, χωρίς εκλογές περισσότερο από ένα χρόνο, με Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς λαϊκή εντολή, άρα χωρίς ισχύ, ανενεργό.

kitsi giapi1Η προσπάθεια του Συλλόγου για Γενική Συνέλευση την Κυριακή 17 Ιουλίου συνάντησε την αδιαφορία των κατοίκων, αφού έδωσαν το παρών 13 πολίτες μεταξύ των οποίων και μέλη του Δ.Σ.

Ο έν λόγω Σύλλογος στο παρελθόν είχε προσφέρει πολλά στον τόπο και θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα Σήμερα είναι ένας σύλλογος «Σφραγίδα», ανενεργός και το κυριότερο απαξιωμένος από τους κατοίκους.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, μόνον σαν αστείο ακούγεται για τους κατοίκους της περιοχής. Πόσο δύσκολο θα ήταν μια εκδήλωση ενταγμένη στα «ΣΦΗΤΤΕΙΑ» να γίνεται στο Κίτσι και τη Σκάρπιζα!

Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, την ύδρευση, την καθαριότητα και την ανακύκλωση ακολουθούν την πορεία των εκτός σχεδίου περιοχών «ανοργάνωτη κοινωνία», με μοναδική εξαίρεση το ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ, ένα κόσμημα για το Κίτσι και την ευρύτερη περιοχή.

Δυστυχώς κι αυτό μετατρέπεται σε τεράστιο πρόβλημα κατά την άφιξη και την αποχώρηση των μαθητών λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης και κακής ορατότητας του οδικού δικτύου.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν έχουμε βροχοπτώσεις.

Αλίμονο σ’ αυτούς που χρειάζεται να κινηθούν με τα πόδια στους ξεροπόταμους των οδών Αθηνάς – Ηρακλέους και Παπαγιαννοπούλου ή να περιμένουν σε στάση λεωφορείου ημέρα και ώρα βροχής.

Πολλά από τα παραπάνω θα μπορούσε ο «Σύλλογος» να τα μεταφέρει στην εκάστοτε Δημοτική αρχή μαζί με προτάσεις και να δώσουν από κοινού λύσεις προς ανακούφιση των κατοίκων.

Πολλά και ισχυρά τα αίτια, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ δεν αφήνουν περιθώρια σύγκρουσης Συλλόγου και Δημοτικής Αρχής, προς όφελος του τόπου.

Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες των αιτίων, γιατί στόχος μου είναι η αναγέννηση του Συλλόγου και η συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και όχι η διχόνοια.

 

――――――――

* Ο Βασίλης Σιαμέτης είναι ανεξάρτητος τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Βάρης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 136 guests και κανένα μέλος