Κυριακή 26 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων εισόδου στην Ακτή Βουλιαγμένης, πραγματοποιεί η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Ανατολικής Αττικής και η ΟΜ Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης την Κυριακή, 26 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι. 

 Η οργανωμένη Ακτή Βουλιαγμένης, που  αποτελεί ανάσα στην Ανατολική Αττική για χιλιάδες πολίτες και οικογένειες την καλοκαιρινή περίοδο και διέξοδο για όσους και όσες δεν έχουν μέσα στις  δύσκολες οικονομικές συνθήκες τη  δυνατότητα διακοπών,  έχει γίνει πλέον απρόσιτη, εξαιτίας των νέων τιμών εισιτηρίων που τέθηκαν σε ισχύ για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, έως 31 Οκτωβρίου. 

Παρότι πρόκειται για την  ακτή που  βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.,  η οποία  ανήκει  100% στο Ελληνικό Δημόσιο,  η τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζεται έχει οδηγήσει μέσα σε τρία έτη σε υπερδιπλασιασμό των τιμών των εισιτηρίων, με αποκορύφωμα τις νέες αυξήσεις της φετινής χρονιάς.  

 Συγκεκριμένα:

  • Το  εισιτήριο εισόδου από 5 ευρώ κατά  άτομο που ήταν το 2019, είναι πλέον αυξηθεί στα 10 ευρώ για τις καθημερινές και στα  15 ευρώ για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Η αύξηση είναι ανάλογη σε όλες τις τιμές εισιτηρίων (ειδικά, μειωμένα, δημοτών, καθημερινές).
  • Οι  πληθυσμιακές ομάδες που δικαιούνταν δωρεάν είσοδο ή μειωμένο εισιτήριο μειώθηκαν δραστικά. Ενδεικτικά, οι  νέοι 15-18 ετών και οι πολίτες 65-75 ετών πληρώνουν φέτος πλήρες εισιτήριο αντί για μειωμένο. 
  • Μετά από τεράστια κατακραυγή, αναιρέθηκε η αρχική απόφαση της διαχειρίστριας ΕΤΑΔ Α.Ε. και τα ΑμεΑ τελικά δικαιούνται δωρεάν είσοδο, όπως ίσχυε στο παρελθόν,  όμως οι συνοδοί τους υποχρεούνται σε είσοδο 5 ευρώ. 

 

Με τις σημερινές τιμές, το κόστος ακόμη και μίας ημερήσιας επίσκεψης μιας οικογένειας στην πλαζ, καθίσταται απαγορευτικό.

Επιπλέον, ένα μεγάλο τμήμα της παραλίας  αναβαθμίζεται σε ακτή «εχόντων και κατεχόντων» που μπορούν να πληρώσουν 65 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και 50 τις καθημερινές, γεγονός που  μειώνει δραστικά τις διαθέσιμες υποδομές για τους υπόλοιπους και υποβαθμίζει τις παρεχόμενες σε αυτούς υπηρεσίες (αριθμός θέσεων, χώροι στάθμευσης, ουρές κ.α.).

Το καλοκαιρινό μπάνιο σε ακτή  με οργανωμένες υποδομές και με προσιτές τιμές δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα και ανάγκη. 

Να επιστρέψουν άμεσα οι τιμές εισόδου στην πλαζ Βουλιαγμένης στα επίπεδα  2018- 2019!

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία  Ανατολικής Αττικής  και η ΟΜ Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης  καλεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάθε φορέα που δραστηριοποιείται στην περιοχή ή ευαισθητοποιείται σχετικά  καθώς και  κάθε πολίτη σε παράσταση διαμαρτυρίας την Κυριακή 26 Ιουνίου,   που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το  μεσημέρι στην  είσοδο της Πλαζ Βουλιαγμένης. 

Το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Αν. Αττικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 188 guests και κανένα μέλος