grammatiko-(12).jpgΚαταλύοντας κάθε νομιμότητα επιχείρησαν να εγκαταστήσουν τον εργολάβο για δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, με προφορική άδεια του Περιφερειάρχη!!
Και ενώ η Ευρώπη έχει καταδικάσει και απορρίψει τη μέθοδο της απόθεσης των απορριμμάτων, εμείς επιμένουμε να πηγαίνουμε με βήματα προς τα πίσω.
Οταν στις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές πόλεις τα εργοστάσια είναι μέσα στην πόλη και δεν υπάρχει ούτε οπτική ούτε αφής ενόχληση. Τα σκουπίδια μετά τη διαλογή και την επεξεργασία παράγουν 46% ενέργεια, 37% ανακυλώνονται, 12% κομποστοποιούν και μόνο 4% θάβονται. Το δε νερό που περνάει μέσα από τα απορρίμματα πηγαίνει στα ενεργειακά δάση που έχουν δημιουργήσει με δέντρα που μεγαλώνουν γρήγορα και καύση!...

ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

σκηνές βίας και τρομοκρατίας

για την εγκατάσταση χωματερής

 

Καταλύοντας κάθε νομιμότητα επιχείρησαν να εγκαταστήσουν τον εργολάβο για δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, με προφορική άδεια του Περιφερειάρχη!!

Και ενώ η Ευρώπη έχει καταδικάσει και απορρίψει τη μέθοδο της απόθεσης των απορριμμάτων, εμείς επιμένουμε να πηγαίνουμε με βήματα προς τα πίσω.

Οταν στις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές πόλεις τα εργοστάσια είναι μέσα στην πόλη και δεν υπάρχει ούτε οπτική ούτε αφής ενόχληση. Τα σκουπίδια μετά τη διαλογή και την επεξεργασία παράγουν 46% ενέργεια, 37% ανακυλώνονται, 12% κομποστοποιούν και μόνο 4% θάβονται. Το δε νερό που περνάει μέσα από τα απορρίμματα πηγαίνει στα ενεργειακά δάση που έχουν δημιουργήσει με δέντρα που μεγαλώνουν γρήγορα και καύση!

 

Τρίτη πρωί 7 Ιουλίου ξημέρωσε μία μαύρη ημέρα για το Γραμματικό. Στρατιές μηχανήματα συνοδεία αστυνομικών οργάνων ανεβαίνουν στο Γραμματικό, πάνε προς το Μαύρο βουνό να στήσουν τις μηχανές για να το κάνουν χωματερή.

Οι κάτοικοι νοιασμένοι έχουν ξενυχτίσει δύο ημερόνυχτα, φοβούμενοι την ημέρα αυτή που τελικά ήρθε.

Οι κάτοικοι έγιναν ασπίδα για να εμποδίσουν την παραπέρα πορεία τους.

Τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να ανοίξουν «πυρ» για να διαλύσουν τους κατοίκους προκειμένου να εξυπηρετήσουν την εταιρία!

Μπροστά ο πρόεδρος του Γραμματικού Νίκος Κούκης τραυματίζεται, συλλαμβάνεται και με χειροπέδες οδηγείται στο Κέντρο Υγείας (όπου διαπιστώνεται καρδιακό επεισόδιο) και μεταφέρεται στο Νοσοκομείο.

Οι Αστυνομικοί δεν σταματούν, χτυπούν τους κατοίκους στο ψαχνό και συλλαμβάνουν όποιον αντιστέκεται. Τους ραντίζουν δε με δακρυγόνα τα οποία όπως ακούστηκαν από τα ηλεκτρονικά μέσα, έβαλαν φωτιά στο δάσος. Πυροσβεστικές δυνάμεις επίγειες και εναέριες πρόλαβαν τη φωτιά να μην προχωρήσει.

Σε λίγο κατέφθασαν ο Νομάρχης Λ. Κουρής, ο Αντινομάρχης Πάρις Ευαγγελίου, ο δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνα και οι βουλευτές Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βασίλης Οικονόμου και Μάκης Βορίδης.

Μέχρι το μεσημέρι εξελίσσονταν τα γεγονότα, με αποτέλεσμα να περάσουν κάποια μηχανήματα της εργολήπτριας εταιρίας.

Εν τω μεταξύ διατάχθηκε παύση εργασιών από τον Εισαγγελέα.

Οι βουλευτές της περιοχής από τη Νέα Δημοκρατία «έλαμψαν» δια της απουσίας τους, παρά τα μεγάλα και παχιά λόγια που κατά καιρούς εκτόξευαν.

Τετάρτη πρωί ο Νομάρχης με ομάδα κατοίκων εμφανίστηκε στην Εισαγγελία Εφετών ζητώντας να παρουσιάσει ο εργολάβος τις άδειες, τις οποίες δεν είχε! 


Ως κακούργος!


Ο Κοινοτάρχης Νίκος Κούκης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία του κακουργήματος(!)

Εν τω μεταξύ Τετάρτη πρωί ο Νομάρχης με τον Κοινοτάρχη Γραμματικού συναντήθηκαν με τον εισαγγελέα, χωρίς όμως να βγει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο εισαγγελέας θα μελετήσει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Στο μεταξύ όμως οι παρανομίες συνεχίζονται.


Ο Νομάρχης Λεωνίδας Κουρής δηλώνει


«Οι υπόλογοι της αμαρτωλής διαχείρισης των σκουπιδιών της Αττικής προσπαθούν, με το πρόσχημα της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, να συνεχίσουν το παιχνίδι τους στις πλάτες των φορολογουμένων πολιτών.


Οι υπεύθυνοι αντί να τους έχουν ως μοναδικούς και προνομιακούς συνομιλητές τους θα πρέπει να παρέμβουν άμεσα προκειμένου να σταματήσει η καταστροφή μιας μοναδικής περιοχής της βόρειας Αττικής και αν θέλουν πραγματική λύση του προβλήματος να ανοίξουν επιτέλους τον διάλογο που επί χρόνια επιζητούν οι τοπικές κοινωνίες του Γραμματικού και της Κερατέας


Η εμμονή στην μέχρι σήμερα πρακτική για την επιβολή ξεπερασμένων λύσεων θα οδηγήσει σε επανάληψη των σημερινών φαινομένων που δεν τιμούν τον πολιτισμό μας και υπονομεύουν το περιβάλλον
»

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου


Ο Νομάρχης και ο πρόεδρος Γραμματικού κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά, Τετάρτη 8 Ιουλίου, στην οποία επισημαίνουν, με απλά λόγια, ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ 136956/5.12.03) εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου «Ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Βορειοανατολικής Αττικής στη θέση «Μαύρο Βουνό Γραμματικού» με διάρκεια ισχύος μέχρι 30.10.2008. Μετά τη λήξη ισχύος της ΚΥΑ και μέχρι την 7.7.09 δεν εξεδόθη καμία νεότερη ΚΥΑ που να παρατείνει ή να ανανεώνει την αρχική.

Εντούτοις στις 7.7 ξεκίνησαν εργασίες εκτέλεσης του έργου, που όπως διαπιστώσαμε, οι εργασίες εγίνοντο μόνο με προφορική εντολή του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες άδειες όπως προβλέπει ρητά η αρχική ΚΥΑ και σε δύο μηχανήματα δεν υπήρχαν πινακίδες κυκλοφορίας, και δεν επιδείχθηκαν σχετικά έγγραφα.

Σημειωτέον ότι στον ορισμένο για ΧΥΤΑ χώρο δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις, όπως ορίζει το Σύνταγμα, και ήδη έχουν υποβληθεί μηνύσεις ιδιοκτητών.

Επειδή σε σε κάθε περίπτωση το Νομαρχιακό Συμβούλιο είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο για γνωμοδότηση περί έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και για πληροφόρηση του κοινού, ουδέποτε ενημερώθηκε για τυχόν έκδοση - ανανέωση - παράταση των περιβαλλοντικών όρων.

Και αφού καταγράφει η μηνυτήρια φορά μια σειρά λόγους ακόμη, ζητούν τη δίωξη κατά παντός υπευθύνου και προτείνονται μάρτυρες οι βουλευτές Ντίνος Βρεττός, Βασίλης Οικονόμου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γκιόκας Ιωάννης, Αθ. Λεβέντης, Μάκης Βορίδης και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Πάρις Ευαγγελίου, Αθ. Μπαλής, Νίκος Στεφανίδης και Ιωάννα Στεργίου.


Στου κουφού την πόρτα…


Πέμπτη 9 Ιουλίου και ενώ ο εισαγγελέας έχει διατάξει τη διακοπή κάθε εργασίας στη θέση Μαύρο Βουνό του Γραμματικού για την εγκατάσταση ΧΥΤΑ η Αστυνομία παρανομεί, αυθαιρετεί και δεν σέβεται ούτε ιερά ούτε όσια.


Όπως μας ενημέρωσε η Κοινότητα Γραμματικού, οι δυνάμεις των ΜΑΤ εγκαθιστούν νέα μηχανήματα στον αυλόγυρο εκκλησίας της περιοχής χωρίς καμία άδεια.


Τονίζει δε η Κοινότητα Γραμματικού ότι «Είναι παράνομοι, είναι αυθαίρετοι, λεηλατούν περιουσίες χρηστιανικές, αρχαιολογικές, ιδιόκτητες. Είναι και υπεύθυνοι για όσα θα προκαλέσουν. Είναι οι απόλυτα υπεύθυνοι αν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Είναι υπεύθυνοι για την ακεραιότητα των κατοίκων που βλέπουν να καταπατούνται οι περιουσίες τους. Είναι ολοκληρωτικά υπεύθυνοι.


Ζητάμε τη βοήθεια του κράτους και της δικαιοσύνης σε αυτή την ασύλληπτη παρανομία και καταπάτηση. Ζητάμε και αυτή την ύστατη στιγμή να τηρηθούν οι νόμοι και το κράτος δικαίου που όλοι επικαλούμαστε.

Σταματήστε σήμερα αυτό το έγκλημα. Πριν να είναι πολύ αργά για όλους».

Να αναλάβουν τις ευθύνες για τα σκουπίδια τους

η Αθήνα και ο Πειραιάς! δηλώνει ο Βασ. Οικονόμου


Ο Βουλευτής Αττικής και Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Βασίλης Οικονόμου, όπως μας ενημέρωσε ήταν μάρτυρας της πρωτοφανούς αγριότητας  προκλητικής επίθεσης των ΜΑΤ εναντίον του ιδίου και των διαμαρτυρόμενων κατοίκων που αντιστέκονται στην βίαιη εγκατάσταση ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Η κυβέρνηση αρνείται να ακούσει τις προτάσεις των επιστημονικών φορέων που θεωρούν αναποτελεσματική και ξεπερασμένη την μέθοδο των ΧΥΤΑ. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του λαού και εναντίον των εκπροσώπων του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν θα μας κάνουν να υποχωρήσουμε, δηλώνει ο βουλευτής.


Και ο Μάκης Βορίδης στην πρώτη γραμμή

Η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζοντας την πολιτική που σχεδίασε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πάνω στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων επέλεξε να επιβάλλει με την βία ενάντια στην θέληση των κατοίκων και των φορέων της αυτοδιοίκησης ολόκληρης της περιοχής, την δημιουργία μιας νέας χωματερής στο Γραμματικό, δηλώνει ο βουλευτής.

Ήδη ο Μ. Βορίδης έκανε παράσταση ενώπιον του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, επισημαίνοντας τις παρανομίες και την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών του Εισαγγελέα εναντίον των υπευθύνων αυτής της καταστροφής.

 

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 187 guests και κανένα μέλος