φωτιά

Βαριά τραυματισμένο το Πανόραμα Βούλας με πολλά καμμένα σπίτια

H φωτιά ξεκίνησε από τη Γλυφάδα, στις 2 περίπου το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Ιουνιου 2022. στα όρια με τη Βούλα. Δεν είναι η πρώτη φορά. Εχει συμβεί και άλλες φορές, αλλά τώρα δεν την πολέμησαν, δεν κατάφεραν να την κρατήσουν και να μην επεκταθεί.

Η φωτιά αντιμετωπίστηκε επαρκώς(;) στη Γλυφαδα, αλλά τους έφυγε προς τα πάνω και πέρασε στο Πανόραμα Βούλας που κι εκεί δεν κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν, παρά προσέτρεξε μεγάλη δύναμη όλων των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, του Δήμου, εθελοντές κ.λπ.

Στο πέρασμά της κατέκαψε 15 σπίτια για άλλους και 23 για άλλους. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Η φωτιά εισχώρησε μέσα στον αστικό ιστό και διακλαδώθηκε. Μία προς τα πάνω που πέρασε πάνω από το Νεκροαφείο και "έπεσε" δίπλα από τη Σχολή ευελπίδων στο δάσος στη Βάρη και το άλλο κατέβηκε αμηλά και απείλησε σπίτια κοντά στον Αγ. Νεκτάριο.

Χιλιάδες στρέμματα δάσους κατεστραμμένα και πολλά τα ερωτηματικά τελικά, γιατί πάντα φταίει ο άνεμος και τα μέτρα φαίνονται πάντα ανεπαρκή.

Ζήτησαν ενισχύσεις από Πελοπόννησο, Δυτική και Στερεά Ελλάδα, με 15 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρα και 60 πυροσβέστες. Ακόμα 15 οχήματα με 30 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα, αναμένεται να φτάσουν και από Ήπειρο, Θεσσαλία, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

Το μέτωπο είχε διαχωριστεί σε αρκετές μικρές εστίες, σε δύσβατα σημεία, ανάμεσα σε κατοικημένες ημιορεινές περιοχές και κρατήθηκαν περιπολίες τη νύχτα

Η επόμενη ημέρα ήταν καλύτερη, αλλά μετράει τις πληγές της. Σπίτια καμμένα, αυτοκίνητα απανθρακομένα, χωρίς ρεύμα η περιοχή, και 5.5 χιλιάδες στρέμματα σστ

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 157 guests και κανένα μέλος