για το υπό κατασκευή αντλιοστάσιο Μαρικών Ραφήνας

Εχουμε γράψει συχνά για τα Μεσόγεια και την Ανατολική Αττική γενικότερα, ότι με την αποχέτευση που σιγά - σιγά ξεκινάει να οχυρώνει τις πόλεις, το τοπίο αλλάζει και σε πολύ λίγα χρόνια η εικόνα θα είναι τελείως διαφορετική.

Οι κάτοικοι έχουν πεισθεί πλέον ότι η αποχέτευση είναι απολύτως απαραίτητη προκειμένου να ανέβει η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Παράλληλα και τα έργα που έχει αναλάβει η ΕΥΔΑΠ γίνονται με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και εγγυώνται την ποιότητά τους όσον αφορά τη λειτουργία τους.

Ενα απ' αυτά τα έργα είναι και η εγκατάσταση αντλιοστασίων στις Μαρικές της Ραφήνας.

Για το θέμα οργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΕΥΔΑΠ, στις 19 Μαΐου στο ΚΑΠΗ Ραφήνας, Ανοιχτή Ενημερωτική Συνάντηση με θέμα το έργο του Δικτύου Αποχέτευσης στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και η περιβαλλοντική προσέγγιση της εταιρείας.

Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη να απαλλαγεί η περιοχή από το πεπαλαιωμένο σύστημα των βόθρων που επιβαρύνει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και επιφέρει πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα μας.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο υπό κατασκευή αντλιοστάσιο Μαρικών Ραφήνας, το οποίο θα αποτελέσει ένα έργο πρότυπο, αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΕΥΔΑΠ και κοινωνικών εταίρων. Με το σύνολο του έργου να βρίσκεται σε απόλυτη συμμόρφωση με την περιβαλλοντική εγχώρια και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το αντλιοστάσιο των Μαρικών έχει σχεδιαστεί με τρόπο που διαφυλάσσει την ακεραιότητα, του σημαντικού για την περιοχή και γειτνιάζοντος με αυτό, αμμοθινικού οικοσυστήματος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής, που τίμησαν με την παρουσία τους την πρωτοβουλία της ΕΥΔΑΠ να έχει γόνιμο διάλογο με τις κοινωνίες όπου κατασκευάζει έργα υποδομής.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 114 guests και κανένα μέλος