Στο Πανόραμα Παλλήνης με συγχρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής

 Ορίστηκε για τις 25 Μαΐου 2022, η δημοπράτηση της κατασκευής του Αστικού Άλσους Πανοράματος Παλλήνης, έκτασης 60.000 τ.μ., από τον Δήμο Παλλήνης.

Το έργο έχει μελετηθεί από τον Δήμο Παλλήνης και αποτελεί μια από τις δεσμεύσεις του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1.000.000 Ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Παλλήνης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο δημοτικό πάρκο του Δήμου Παλλήνης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων, καθώς επίσης και μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις αναδάσωσης, προστασίας και ανάδειξης του Πεντελικού Όρους.

Μεταξύ άλλων, θα φυτευτούν πάνω από 1.000 δέντρα και φυτά ενώ θα είναι πλήρως οργανωμένο με ειδικές διαδρομές περιπάτου και άθλησης, υπαίθριο γυμναστήριο, κιόσκια, τραπεζόπαγκους, βρύσες, πλήρες αυτόματο δίκτυο άρδευσης, ύδρευσης και πυρόσβεσης κλπ.

Το έργο αποτελεί μια από τις τρεις μεγάλες αστικές αναπλάσεις που μελέτησε και θα υλοποιήσει ο Δήμος Παλλήνης. Οι άλλες δυο, αφορούν:

  • στο πολυδύναμο Πάρκο Ρέματος Παναγίτσας, συνολικής έκτασης 000 τ.μ. που θα αποτελεί μια πράσινη λεωφόρο, αναψυχής και δραστηριοτήτων, μήκους άνω του 1,5 χλμ. στην καρδιά του Γέρακα, στο οποίο, προβλέπεται μεταξύ άλλων, φύτευση περίπου 4.000 φυτών και δέντρων, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, πίστα παρκούρ και άλλων extreme sports, υπαίθριο σκάκι, «ζωντανό ποδοσφαιράκι», ποδηλατόδρομο, διαδρομές περιπάτου κλπ. Το έργο, προϋπολογισμού 4.800.000 ευρώ, έχει ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αναμένεται η εκταμίευση των πόρων, προκειμένου να ξεκινήσει η δημοπράτηση του.
  • στη «διπλή ανάπλαση» του Παλαιού Κέντρου Παλλήνης και της Κάντζας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Η μελέτη του έργου έχει ήδη εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παλλήνης και υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 110 guests και κανένα μέλος