από  Πέμπτη 19-5-2022 και ώρα 15:00 έως τη Δευτέρα 23-5-2022

Οπως ανακοινώθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία: Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης διακόπτονται προσωρινά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία θα βελτιωθεί η διαθεσιμότητα, η αξιοπιστία, η ταχύτητα ανταπόκρισης και εξυπηρέτησης των πολιτών από τις υπηρεσίες  e-ΕΦΚΑ.

Γι' αυτό το λόγο, από την Πέμπτη 19-5-2022 και ώρα 15:00 έως τη Δευτέρα 23-5-2022 και ώρα 07:00 θα παραμείνει εκτός λειτουργίας μια σειρά ηλεκτρονικών υπηρεσιών από φορείς που αντλούν πληροφορίες από τα Πληροφοριακά Συστήματα του e-ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, κατά την παραπάνω περίοδο δεν θα είναι διαθέσιμο το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ίδιου του e-ΕΦΚΑ. Περαιτέρω, η μη διαθεσιμότητα θα ισχύει και για μια σειρά Πληροφοριακών Συστημάτων τόσο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσο και λοιπών υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, που υποστηρίζονται από τα συστήματα του e-ΕΦΚΑ. Στην κατηγορία αυτή ενδεικτικά υπάγονται: η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας, η βεβαίωση προϋπηρεσίας κ.α. Στα συστήματα που επηρεάζονται περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο ΕΟΠΥΥ, το ΣΕΠΕ, η ΕΡΓΑΝΗ, η ΑΑΔΕ, ο ΟΠΕΚΑ κ.α., κατά το μέρος που βασίζονται στην άντληση πληροφοριών από τον e-ΕΦΚΑ.

Επισημαίνεται ότι δεν επηρεάζεται η καταβολή των συντάξεων, επιδομάτων κλπ. παροχών η οποία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό

Επίσης, κατά το ίδιο διάστημα δεν θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των πολιτών από το τηλεφωνικό κέντρο 1555, το οποίο θα λειτουργεί μεν για την υποδοχή ερωτήσεων και αιτημάτων, αλλά δεν θα έχει πρόσβαση στα πληροφοριακά συστήματα για την διεκπεραίωσή τους.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 150 guests και κανένα μέλος