Νομοσχέδιο φέρνει η κυβέρνηση για ανακατατάξεις στο Σύστημα Υγείας, με τίτλο: «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παρχοής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις», που πολύ φοβούμαστε ότι βάζει από την πόρτα τους ιδιώτες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει υγεία για όλους, αλλά για τους έχοντες...

Ας δούμε με δυο λόγια

  • Καθιερώνεται ο θεσμός του προσωπικού γιατρού,
  • δημιουργείται πλαίσιο συνεργασίας με ιδιώτες γιατρούς
  • προσλαμβάνει 6.000 υγειονομικούς για το 2022.

Το «γιατρός για όλους», ερμηνεύει το νομοσχέδιο, με το αιτιολογικό ότι ο πολίτης αποκτά δωρεάν τον προσωπικό του ιατρό, που είναι ο σύμβουλός του για θέματα Υγείας και έχει πρόσβαση σε περισσοτέρους ειδικούς ιατρούς και σε διευρυμένες παροχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η έλλειψη προσωπικού ιατρού είναι η αιτία, που τρέχει ο κόσμος στα Νοσοκομεία, κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν έχει προσωπικό γιατρό.

Ο πολίτης επιλέγει ελεύθερα από τους γιατρούς που θα συμμετέχουν ως προσωπικοί ιατροί στην περιοχή που διαμένει. Μπορεί να είναι ιατροί Κέντρων Υγείας, των ΤΟΜΥ, συμβεβλημένοι ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ ή και ιδιώτες ιατροί. Εχοντας - ο πολίτης - προσωπικό γιατρό, σε περίπτωση προβλήματος υγείας, θα απευθύνεται σ' αυτόν. Από αυτόν θα παίρνει οδηγίες, κατεύθυνση, παραπεμπτικό για την επόμενη κίνηση στο Σύστημα Υγείας. Από αυτόν θα παίρνει παραπεμπτικό επίσκεψης για εξέταση σε γιατρό ειδικότητας. Οι υπηρεσίες του προσωπικού γιατρού θα παρέχονται δωρεάν για τους πολίτες που έχουν εγγραφεί στη λίστα του.

Με το νομοσχέδιο το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υπηρεσιών (ΠΦΥ) εντάσσει ιδιώτες ιατρούς και ιδιώτες παρόχους. Έτσι οι δημόσιες δομές Π.Φ.Υ. θα συνεργάζονται με ιδιώτες παρόχους.

Το υπουργείο, διαβεβαιώνει, ότι το εγχείρημα θα οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο ώστε να μη διαταραχτεί η κανονική λειτουργία των νοσοκομείων, να μην υπάρχουν λίστες αναμονής και να έχουν οι πολίτες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Αν αυτό δεν λέγεται ιδιωτικοποίηση. πώς λέγεται;

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 281 guests και κανένα μέλος