Eρώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, καταγράφει σημαντικά στοιχεία

Η δημοσίευση επιστολής της αναγνώστριας Κατερίνας Παλούμπη, για τη ρύπανση στον κόλπο της Βουλιαγμένης, θα θυμούνται οι αναγνώστες, ότι προκάλεσε την αντίδραση του επιχειρηματικού ομίλου του Αστέρα (ο οποίος σημειωτέον δεν κατονομαζόταν στην επιστολή), και απάντησε με εξώδικα και στην Κ.Π. και στην Εφημερίδα, που το δημοσίευσε, ζητώντας άμεσα να πούμε “ήμαρτον και ποτέ ξανά”.

Η εφημερίδα «Εβδόμη» απάντησε μέσα από τις στήλες της στο συγκεκριμένο εξώδικο (αρ. φ.1219/12.02.22), www.ebdomi.com

Απάντηση απέστειλε και η Κ. Παλούμπη, στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων: «ουδεμία εξώδικη δήλωση δεν έχετε αποστείλει σε άλλα πρόσωπα που έχουν δημόσια, με μεγάλη ένταση και ευθέως εκφραστεί και στοχοποιήσει το έργο της επέκτασης της Μαρίνας καθαυτό για την προκαλούμενη και προκληθεισόμενη οικολογική και περιβαλλοντική βλάβη».

[...] Περαιτέρω, ευελπιστώ ότι συμμεριζόμενοι τις ίδιες περιβαλλοντικές ευαισθησίες με εμένα, δεν αρκείστε σε αριθμητικές μετρήσεις χημικών αναλύσεων για την κατάσταση των υδάτων, έστω κι εάν τηρούν και τους νόμιμους δείκτες τιμών, όταν υπάρχουν τέτοια οφθαλμοφανή πειστήρια της κατάστασης (θάλασσα βούρκος), και θα προβείτε σε περαιτέρω δέουσες ενέργειες για να ερευνήσετε και οι ίδιοι τα δεδομένα, ανεξάρτητα από τις μετρήσεις άλλων φορέων που δραστηριοποιούνται στη Μαρίνα».

Το οξύμωρο είναι ότι ο επιχειρηματικός Ομιλος, αφού έλαβε την εξώδικη απάντηση της Κ. Παλούμπη, επανήλθε με νεο εξώδικο προς αυτήν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Αναφορικά με την Εξώδικη Απάντηση που μας αποστείλατε με email στις 02.03.2022 (ώρα 8:17 μ.μ.), σας δηλώνουμε ότι εν γένει αρνούμαστε και αποκρούουμε τους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται σε αυτήν, επαναλαμβάνουμε τα όσα διαλαμβάνονται στην από 31.01.2022 Εξώδικη Δήλωση – Διαμαρτυρία – Πρόσκληση της Εταιρείας μας» καταλήγοντας:

«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να απέχετε στο μέλλον από οποιεσδήποτε άλλες παράνομες, ψευδείς, και συκοφαντικές για την Εταιρεία μας, δημοσιεύσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι επιφυλασσόμαστε να λάβουμε κάθε νόμιμο μέτρο, ενώπιον της αστικής και της ποινικής δικαιοσύνης, προκειμένου να προασπίσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας».

Εμείς ως οποιαδήποτε άλλη απάντηση, παραπέμπουμε τους αναγνώστες στην ερώτηση που κατέθεσαν πέντε βουλευτές του ΚΚΕ προς τους αρμόδιους Υπουργούς, σημειώνοντας πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία, η οποία βρίσκεται ευθύς παρακάτω.

---------

ΕΡΩΤΗΣΗ της ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

για την ΜΑΡΙΝΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, κατέθεσαν ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Τουρισμού, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού, για τα «Μέτρα προστασίας της περιοχής του όρμου Βουλιαγμένης» όπου «εκτελούνται εργασίες για τη δημιουργία μίας τεράστιας σε μέγεθος μαρίνας, ιδιοκτησίας της εταιρίας ΑΣΤΕΡΑΣ».

Σημειώνουν στην ερώτησή τους:

«Στον όρμο της Βουλιαγμένης, ένας τόπος σπάνιας περιβαλλοντικής, αρχαιολογικής, αισθητικής αξίας που αποτελεί χώρο επισκεπτών και αναψυχής εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της Αττικής και όλης της χώρας, εκτελούνται εδώ και μήνες εργασίες για τη δημιουργία μίας τεράστιας σε μέγεθος μαρίνας, ιδιοκτησίας της εταιρίας ΑΣΤΕΡΑΣ.

Όπως προκύπτει από το από 6/6/2019 Π.Δ., με το οποίο εγκρίθηκε ο γενικός σχεδιασμός του νέου -κατ' ουσίαν- “λιμένα” Βουλιαγμένης και από τις μελέτες και τα αρχιτεκτονικά σχέδια του έργου, ο υφιστάμενος προσήνεμος μόλος καθαιρείται και ανακατασκευάζεται εξ ολοκλήρου.

Το πλάτος του θα είναι μεγαλύτερο κατά 20 μέτρα τουλάχιστον, ενώ το μήκος του θα είναι μεγαλύτερο κατά 178 μέτρα περίπου. Ο υπήνεμος μόλος επεκτείνεται κατά 134 μέτρα. Σε ό,τι αφορά τη χερσαία ζώνη προβλέπεται η αποψίλωση 4.800 τετραγωνικών μέτρων. Πέραν δε των κτιριακών υποδομών, που έχουν άμεση σχέση με τον προορισμό της εγκατάστασης, θα ανεγερθούν κτίρια εμπορικών καταστημάτων, καταστημάτων παροχής υπηρεσιών, γραφείων, αναψυκτηρίων και εστιατορίων ύψους μέχρι και 8,5 μέτρων. Περαιτέρω προβλέπεται η δημιουργία 410 υπέργειων και υπόσκαφων θέσεων στάθμευσης και η κατασκευή υπογείου χώρου στάθμευσης επιφανείας 8.000 τετραγωνικών μέτρων και πύργο ελέγχου 15 μέτρων.

Το έργο αυτό είναι ενταγμένο στη συνολική παρέμβαση στο παράκτιο μέτωπο του Σαρωνικού προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, με κυρίαρχο αυτό της επένδυσης στο Ελληνικό, της μαρίνας Αλίμου, της παραχώρησης παραλιακών "φιλέτων" για επιχειρηματική εκμετάλλευση σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης της Αττικής. Πρόκειται εκτός των άλλων και για μια σοβαρότατη επέμβαση στο θαλάσσιο περιβάλλον, για μια κατασκευή λιμενικών έργων και θαλάσσιων εκσκαφών η οποία προκαλεί αλλοίωση του θαλασσίου πυθμένα και διαταραχή των φυσικοχημικών παραμέτρων του θαλάσσιου νερού. Και αυτό λόγω των σημαντικών ποσοτήτων έτοιμου σκυροδέματος, χαλύβδινου εξοπλισμού σκυροδέματος, ογκόλιθων, λιθορριπών, διαφόρων υλικών επιχώσεων, που προβλέπονται από την ΜΠΕ.

Μοναδικό κριτήριο και σκοπιμότητα για το μέγεθος της νέας μαρίνας, όπως ομολογείται στην ίδια την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, αλλά και στην υπουργική απόφαση που εγκρίνει την ΜΠΕ, είναι η ανάγκη να καταστεί η νέα ιδιωτική μαρίνα που έχει παραχωρηθεί, από το 2012, από το κράτος στην επιχείριση του ΑΣΤΕΡΑ, ανταγωνιστική στον τομέα του Τουρισμού και να αποφέρει περισσότερα κέρδη στον επιχειρηματικό όμιλο. Μοιραία, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι σημαντικές, κάτι που αναφέρει και η ίδια η μελέτη του έργου και ο περιορισμός αυτών των επιπτώσεων υπακούει αποκλειστικά και μόνο σε αυτή την ανάγκη!

Από τα υπό εξέλιξη έργα επέκτασης και γιγάντωσης της μαρίνας Βουλιαγμένης, έχει προκληθεί τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση στην περιοχή, γεγονός που έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη αντίδραση κατοίκων και φορέων της περιοχής. Η θολερότητα στη θάλασσα εντός και εκτός της περιοχής εκτέλεσης του έργου, που μετατρέπει κάποιες φορές και με τη βοήθεια των καιρικών συνθηκών την παραλία της Βουλιαγμένης σε βούρκο, οι εργασίες στη χερσαία ζώνη της μαρίνας που αλλοιώνουν το φυσικό τοπίο, σε συνδυασμό με τα νέα κυκλοφοριακά έργα, διαμορφώνουν μία άκρως ασφυκτική κατάσταση.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται, αποδεικνύει στην πράξη ότι το από 6-6-2019 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 320/Δ/13.06.2019), επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο δόθηκε το πράσινο φως για την έγκριση των μεγεθών του έργου, λειτουργεί ως ένα "εργαλείο" συστηματικής περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής. Τις προβλέψεις του Π.Δ. υλοποιεί με δεκάδες αποφάσεις η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Πολύ περισσότερο ισχύει αυτό, παίρνοντας υπόψη ότι οι κτιριακές υποδομές, που κατασκευάζονται, δεν εξαντλούν τον προβλεπόμενο συντελεστή δόμησης, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει σε μια επόμενη φάση. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τεραστίων διαστάσεων έργο, το οποίο αντικειμενικά ανοίγει το δρόμο για μια συνολικότερη ανάπλαση στην περιοχή (οδικοί άξονες κλπ), σε βάρος τόσο του περιβάλλοντος όσο και των λαϊκών αναγκών.

Πρόσφατα, μάλιστα, αποκαλύφθηκαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο "ευαίσθητη" από τέτοιας έκτασης επεμβάσεις είναι η περιοχή στην οποία εκτελείται το έργο. Επιπλέον, οι έλεγχοι για τη θολερότητα των υδάτων, αν και γίνεται από το ΕΛΚΕΘΕ, αυτό έχει προσληφθεί ως επιστημονικός σύμβουλος από την εταιρία ΑΣΤΕΡΑΣ που είναι ο κύριος του έργου!

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι Υπουργοί μεταξύ άλλων, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

- Να τροποποιηθεί το παραπάνω Προεδρικό Διάταγμα, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές συνέπειες από το έργο και να μην υπάρχει περαιτέρω επιβάρυνση της περιοχής.

- Να πραγματοποιηθούν και να δοθούν στη δημοσιότητα αναλυτικές μετρήσεις για την κατάσταση των υδάτων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή που θα εκπονηθούν από κρατικό φορέα που δεν έχει καμία οικονομική ή άλλη σχέση με τον επιχειρηματικό όμιλο που είναι κύριος του έργου.

- Να γίνει ιζηματολογική μελέτη του κόλπου της Βουλιαγμένης, καθώς και έλεγχος για την ποιότητα της αναπλήρωσης της χερσαίας παραλίας της Βουλιαγμένης,

- Να πραγματοποιηθεί ειδική μελέτη και περιβαλλοντικό πρόγραμμα με ευθύνη του κράτους, ώστε να μπορεί να υπολογιστεί το εάν και σε ποιο βαθμό οι εργασίες βυθοκόρησης επηρεάζουν το θαλάσσιο περιβάλλον του κόλπου της Βουλιαγμένης και της ευρύτερης περιοχής. Κάτι τέτοιο σήμερα δεν γίνεται.

Οι Βουλευτές

Γκιόκας Γιάννης, Κανέλλη Λιάνα, Κατσώτης Χρήστος, Μανωλάκου Διαμάντω, Παφίλης Θανάσης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 102 guests και κανένα μέλος