Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας την Κυριακή 20 Μαρτίου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Βουλιαγμένης από τις 10:00 έως τις 15:00 και γίνεται στο πλαίσιο της 15ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συγκεκριμένα στις 12:00, η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ, Βασιλική Δανέλλη Μυλωνά και ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, θα απευθύνουν χαιρετισμό και θα υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου με το Ι.Ο.ΑΣ.

Το σύμφωνο προβλέπει την εδραίωση συνεργασίας και την από κοινού ανάπτυξη δράσεων για την εκπαίδευση, επικοινωνία, πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε ότι αφορά την οδική ασφάλεια, με απώτερο σκοπό την εκδήλωση θετικής συμπεριφοράς των χρηστών στο οδικό περιβάλλον και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

Παράλληλα με την υπογραφή του συμφώνου, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία, να παρακολουθήσουν ερεθίσματα για αλλαγή της συμπεριφοράς των οδηγών και των πεζών. Στους ενήλικες θα δοθεί δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα στους σταθμούς βιωματικής και πρακτικής ενημέρωσης που θα έχουν δημιουργηθεί και είναι βασισμένα στον εξοπλισμό που θα διαθέσει το Ινστιτούτο τα οποία περιλαμβάνουν: Προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου - Ανατροπή 360ο ως οδηγός ή επιβάτης σε όχημα. Επίδειξη της χρησιμότητας της ζώνης ασφαλείας για όλους τους επιβαίνοντες σε κάθε διαδρομή.

  • Γυαλιά Προσομοίωσης Μέθης.
  • Δραστηριότητα σχετικά με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
  • Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση & εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.
  • Κατάρτιση μέσω θεωρητικής, βιωματικής εκπαίδευσης & διαδραστικών δραστηριοτήτων για ενήλικες & εφήβους.

Ενημέρωση παιδιών με παράλληλη εκμάθηση κρίσιμων ζητημάτων για την κυκλοφορία στο δρόμο και τη χρήση του ποδηλάτου.

Τέλος, το παρών στην εκδήλωση θα δώσουν και μέλη του Συλλόγου Ιστορικών Σπορ Αυτοκινήτων (ΣΙΣΑ) με εντυπωσιακά αυτοκίνητα του προσφάτου παρελθόντος.

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 172 guests και κανένα μέλος