Το 4ο θέμα αφορούσε την ονοματοδοσία κτηρίου με το όνομα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Η πρόταση για να δοθεί το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη, είχε “πέσει” μετά τον θάνατό του στα δημοτικά συμβούλια από δημοτικούς συμβούλους. Είχαν ακουστεί διάφορες θέσεις, για πλατεία, για οδό για κτήρια. Τελικά επικράτησε η πρόταση του δημάρχου -να ονομαστεί Μίκης Θεοδωράκη- το “πέτρινο”· παραδοσιακό κτήριο που βρίσκεται στο κέντρο της Βούλας (Αισώπου και Βασ. Παύλου), σε ημιτελή ανακατασκευή,

Στο πρόσφατο Συμβούλιο, επικυρώθηκε, θα λέγαμε η ονοματοδοσία με εισηγητή το δήμαρχο, ο οποίος σημείωσε ότι το «”κτήριο Μίκης Θεοδωράκης” θα γίνει ένας ζωντανός χώρος τέχνης, εφάμιλλος της βαρύτητας του ονόματός του, λίκνο πολιτισμού από όπου θα αναδεικνύονται νέοι καλλιτέχνες».

Βέβαια το κτήριο είναι μισθωμένο και οι δεσμεύσεις που ζήτησε ο επικεφαλής της ΡΙΚΙΠ Θ. Ματόπουλος ήταν σημαντικές, όπως ότι αν τυχόν το ζητήσει ο ιδιοκτήτης το όνομα να μεταφερθεί σε άλλο αντίστοιχο κτήριο και βέβαια ζήτησαν να έχει ετοιμαστεί το καλοκαίρι, πράγμα που το θεωρούμε πάρα πολύ δύσκολο, γιατί ακόμη είναι “γιαπί” μετά τις αφαιρέσεις που του έγιναν και την προσθήκη που θα γίνει.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 guests και κανένα μέλος