«Για την "μάστιγα" των ΔΕΚΟ που με τις κακοτεχνίες των εργολάβων τους καταστρέφουν τους δρόμους και γεμίζουν με άθλια "μπαλώματα" το οδικό δίκτυο, μίλησε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, στην ΕΡΤ1 (11/2/2022).
 
Αφορμή στάθηκε το περιστατικό του "ανοίγματος" κρατήρα σε δρόμο της πόλης, από από κακοτεχνία του Φυσικού Αερίου και ταυτόχρονη βλάβη της ΕΥΔΑΠ, με αποτέλεσμα να πέσει μέσα απορριμματοφόρο του Δήμου. Ευτυχώς, χωρίς τραυματισμούς ανθρώπων.
 
Η ίδια απαράδεκτη, επικίνδυνη και τριτοκοσμική κατάσταση ταλαιπωρεί όλους τους Δήμους της χώρας, ιδίως τις αστικές περιοχές: από την μία οι Δήμοι προσπαθούμε να ασφαλτοστρώνουν τους δρόμους και να παρέχουν ποιότητα ζωής και οδική ασφάλεια στους πολίτες, από την άλλη η κάθε ΔΕΚΟ έρχεται από πίσω και, με περισσή ευκολία και προχειρότητα, κόβει, σπάει και κακοποιεί δρόμους και πεζοδρόμια.
Άλλοτε μπαλώνουν πρόχειρα, άλλοτε κάνουν εβδομάδες ή και μήνες να αποκαταστήσουν τις φθορές (με αποτέλεσμα να επιτείνονται οι διαβρώσεις), άλλοτε δεν παίρνουν καν τα νόμιμα και αναγκαία μέτρα ασφάλειας για το κοινό, άλλοτε "αποκαθιστούν" το οδόστρωμα με μύριες κακοτεχνίες και "πασαλείμματα". Με τα γνωστά αποτελέσματα: λακούβες, καθιζήσεις, ρωγμές, χαντάκια, "σαμαράκια" από ασφάλτινα μπαλώματα κ.ο.κ.
 
Πόσο δύσκολο είναι να γίνει το αυτονόητο; Οι εργολάβοι των ΔΕΚΟ να αποκαθιστούν σωστά και πλήρως τον δρόμο ή το πεζοδρόμιο που ανοίγουν, όπως υποχρεούνται να κάνουν και όπως πληρώνονται να κάνουν.
 
Και οι ΔΕΚΟ, που τους αναθέτουν τα έργα αυτά, να τους επιβλέπουν υπεύθυνα και σωστά, όπως έχουν υποχρέωση. Χωρίς να τους κυνηγάνε από πίσω οι Δήμαρχοι, χωρίς να τους παρακαλάνε και να τους πιέζουν, χωρίς να φθάνουν στα Δικαστήρια.
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 151 guests και κανένα μέλος