Ανέλαβε ο νέος διοικητής Αλέξιος Ράπανος

Πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης – παραλαβής της Αρχηγίας του Πυροσβεστικού Σώματος, από τον απερχόμενο Αρχηγό του Π.Σ. Στρατηγό ε.α. Στέφανο Κολοκούρη, στο νέο Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, με την παρουσία υπουργών, βουλευτών, του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων και άλλων θεσμικών οργάνων.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κάτω Κηφισιά.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να συγχαρώ το νέο αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αλέξιο Ράπανο και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Είμαι βέβαιος ότι η μέχρι τώρα σταδιοδρομία του αλλά και η πολύχρονη εμπειρία του αποτελούν εχέγγυα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα του Πυροσβεστικού Σώματος.

[...]

Για εμάς στην Περιφέρεια Αττικής η πολιτική προστασία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Εμείς θα συνεχίσουμε να τηρούμε όλες τις αρμοδιότητές μας στο ακέραιο και σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας της Πολιτείας και τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των Δήμων, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με απόλυτη προτεραιότητα να διασφαλίζουμε στο ακέραιο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών της Αττικής».

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο υπό κατασκευή νέο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας

 

Ο Γ. Πατούλης μετά την ολοκλήρωση της τελετής, επισκέφθηκε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, το κτίριο όπου θα στεγαστεί το νέο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στο Μαρούσι, όπου επιθεώρησε τις εν εξελίξει εργασίες και έδωσε κατευθύνσεις, με στόχο την όσο το πιο δυνατό αμεσότερη ολοκλήρωση των έργων.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 200 guests και κανένα μέλος