από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένεται επιδείνωση του καιρού από σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα 07-02-2022) μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (09-02-2022), με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 με 10 μποφόρ και βροχοπτώσεις.

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να συνδράμει σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί και η τηλεφωνική γραμμή της Πολιτικής Προστασίας (2108961444) θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Εν όψει των καιρικών φαινομένων, συστήνεται οι πολίτες να:

- Ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και να κρατήσουν κλειστά τα οικιακά σκίαστρα (τέντες).

- Βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

- Αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

- Αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

- Προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε.

- Αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

 

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση, ενώ προτείνεται η παρακολούθηση των ανακοινώσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 263 guests και κανένα μέλος