Ενημέρωση για τη βατότητα του οδικού δικτύου θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

 

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής βρίσκεται σε επιφυλακή και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της. Αντίστοιχα, θα πρέπει και οι Δήμοι να προβούν στις ενέργειες που τους αναλογούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Συνιστούμε σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων και σε κάθε περίπτωση να είναι προσεκτικοί, ακολουθώντας τις οδηγίες Αυτοπροστασίας που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Ειδικά για τις περιοχές που αναμένεται η εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, οι πολίτες θα πρέπει:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους. Προσοχή στις Ιρλανδικές Διαβάσεις (ιδιαίτερες οδηγίες στο https://bit.ly/2NYhECP όπου υπάρχει αναρτημένο και σχετικό ενημερωτικό μήνυμα (video) της ΓΓΠΠ).
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου και οδηγίες ασφαλούς οδήγησης, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Περισσότερες οδηγίες αυτοπροστασίας σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων και εκτάκτων καταστάσεων από τυχόν συνέπειές τους (πλημμυρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις) στο διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Αττικής, στο σύνδεσμο:

https://www.patt.gov.gr/category/politis/22/ενημερωνόμαστε-και προστατευόμαστε/

και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 203 guests και κανένα μέλος