Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι διακοπές ρεύματος από βλάβες στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ

Με δελτίο τύπου ο Δήμος Κρωπίας, ενημερώνει για το πως αντιμετώπισε την κακοκαιρία "ελπίδα" και την υπερπροσπάθεια των αρμόδιων αιρετών, στελεχών-εργαζομένων που κατέβαλαν για να πετύχουν «πολύ σημαντικούς στόχους του σχεδίου αποχιονισμού, με ιεράρχηση, κεντρικών αρτηριών και οδών στα διοικητικά όρια του Δήμου, προς δομές υγείας- κοινωνικής πρόνοιας (Λεωφ.Λαυρίου από Καρελά έως Μαρκόπουλο /Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου, Λεωφ. Κορωπίου-Βάρης προς Αεροδρόμιο, Παιανίας-Μαρκοπούλου, Κορωπίου-Αγίας Μαρίνας ) τις κρίσιμες ώρες έντασης του φαινομένου της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου 2022».

Οπως σημειώνει την πρώτη ημέρα καθάρισαν κεντρικές αρτηρίες και και σταδιακά τις επόμενες ημέρες, του εσωτερικού αστικού δικτύου, περιφερειακών οδών οικισμών και όπου μας ειδοποίησαν. Για το σχέδιο αποχιονισμού χρησιμοποιήθηκαν 12 μηχανήματα έργου και 5 οχήματα της πολιτικής προστασίας-περιβάλλοντος με κέντρο συντονισμού, το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας.

Υπήρξε έγκαιρη διασπορά των δυνάμεων σε όλα τα σημεία των κεντρικών αρτηριών. Οι δυνάμεις μας παρείχαν πολλαπλές υπηρεσίες σε διάφορες περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης : διανοίξεις οδών για μεταφορά ασθενών-εγκύων, μεταφορά πολιτών για διανυκτερεύσεις, παροχή φαρμάκων, μεταφορά νοσηλευτικού προσωπικού και άλλων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας (κοινές δράσεις με την Κοινωνική Υπηρεσία-αρμόδια Αντιδημαρχία Koινωνικής Πολιτικής), παροχή ρεύματος με γεννήτριες για λειτουργία μηχανημάτων οξυγόνου, παροχή νερού και φαγητού σε διάφορες περιπτώσεις, σε ανθρώπους και ζώα, απομάκρυνση κλαδιών, κορμών δέντρων και υποβοήθηση συνεργείων άλλων φορέων (ΔΕΔΔΗΕ).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι διακοπές ρεύματος από βλάβες στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ (μέσης και χαμηλής τάσης και σε ευρύτερες περιοχές αρμοδιότητά της) χωρίς να είναι αρμόδιος ο Δήμος. Γι΄αυτό θέσαμε ως προτεραιότητα την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ και την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου. Σε όσες περιπτώσεις είχαμε πληροφόρηση από τους πολίτες μας για διακοπή ηλεκτροδότησης καταφέραμε, κατά το πλείστον, σύντομες αποκαταστάσεις.

Ευχαριστούμε γι’ αυτό και εργαζομένους του ΔΕΔΔΗΕ της περιοχής μας που μετά το πέρας του ωραρίου τους, βοήθησαν στην αποκατάσταση βλαβών. Η διοίκηση του Δήμου από την πρώτη στιγμή έθεσε στη διάθεση ΔΕΔΔΗΕ όλα τα μέσα που απαιτούνται για την υποστήριξη των συνεργείων του.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας και όλοι οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι συγχαίρουν, για την υπερπροσπάθεια, τους εργαζομένους στην Πολιτική Προστασία τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, την Κοινωνική Υπηρεσία και όσους υπαλλήλους γραφείων στήριξαν στην αντιμετώπιση των περιστατικών. Ευχόμαστε, επίσης, περαστικά στους εργαζομένους που τραυματίστηκαν.Τέλος, συμπαραστεκόμαστε σε όσους πολίτες, ιδίως στις περιοχές χωρίς ρεύμα, που παρά τις δύσκολες ώρες που πέρασαν, κράτησαν ψύχραιμη στάση, απευθύνθηκαν στο Δήμο όταν είχαν ανάγκη έκτακτης βοήθειας και συνέδραμαν στην αποφυγή άλλων επικίνδυνων καταστάσεων.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 346 guests και κανένα μέλος