Για τη Λίμνη της Βουλιαγμένης επανήλθε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημ. Δαβάκης, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. (20.12.21), για την οποία τόνισε ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι καθαιρέσεις των αυθαίρετων κατασκευών, κάτι που έχει προκύψει με τελεσίδη απόφαση, που προκάλεσε -με αγώνες- η Κίνηση Πολιτών Βουλιαγμένης και ειδικότερα ο πρόεδρός της Χρίστος Διονυσόπουλος. Μάλιστα ο Δ. Δαβάκης διάβασε και απόσπασμα της απόφασης του Διοκητικού Εφετείου Πειραιώς και κάλεσε το δήμαρχο λέγοντας: «νομίζω ότι περισσεύει μία συγνώμη προς τον κο Διονυσόπουλο».

Αναφορά στον κ. Διονυσόπουλο έκανε και ο επικεφαλής της ΡΙΚΙΠ, Θ. Ματόπουλος σημειώνοντας ότι: «ο κ. Διονυσόπουλος έχει προσφέρει τα μέγιστα στη Βουλιαγμένη».

Ο Δήμαρχος, αντί να αναγνωρίσει τα λάθη του και να συγχαρεί τον κ. Διονυσόπουλο για τη μεγάλη επιτυχία του, επιδίωξε για μία ακόμη φορά, να διαστρεβλώσει την αλήθεια, αφήνοντας ξεκάθαρα να διαφανεί η μικροψυχία, η απρέπεια και η αγνωμοσύνη του απέναντι σε έναν δημότη που έχει προσφέρει πάρα πολλά στον τόπο μας.

Να θυμίσουμε λίγο ότι η 793367 βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής στον Ν. 4178/2013 των αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, που υποστήριξε ο Δήμαρχος της Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και η Υπηρεσία Δόμησης, προέβλεπε, όπως προκύπτει από την απόφαση Α107/2020 του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς, τη διατήρηση της πλειονότητας των αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων στη Λίμνη και θεωρούσε μη υποχρεωτική την αποκατάσταση των στοιχείων του οικοσυστήματος, που έχουν διαταραχθεί από ανθρώπινες επεμβάσεις (ανέγερση αυθαιρέτων, μπάζωμα μικρής λίμνης και λασπόλουτρων, καταστροφή της φυσικής παραλίας της Λίμνης κ.ά.).

Η Κίνηση Πολιτών Βουλιαγμένης, με την προσφυγή της στο Εφετείο, πέτυχε να ακυρώσει την παραπάνω καταστροφική για τη Λίμνη βεβαίωση, ενώ οι αντίδικοί της, που ήταν ο Υπουργός Περιβάλλοντος, ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και οι παρεμβαίνουσες «Εκκλησία της Ελλάδος» και Α. Ε. «Ιαματικά Λουτρά Βουλιαγμένης» ηττήθηκαν κατά κράτος.

Οι καθαιρέσεις περιμένουν ίσως το νέο έτος!

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 152 guests και κανένα μέλος