• Υποστήριξη καινοτομικών επιχειρήσεωνdania_1.jpg
  • Η γειτονιά που μεγάλωσα... πεδίο μάχης
  • Ανεπίτρεπτες “παραδόσεις” του Ευρωπαϊκού “πολιτισμού”...

Υποστήριξη καινοτομικών επιχειρήσεων


Στα πλαίσια του 10ου International Venture Capital Forum, ανακοινώθηκε η έναρξη υποβολής προτάσεων στο νέο σχήμα αρχικής χρηματοδότησης και υποστήριξης καινοτομικών επιχειρήσεων Openfund.

Το σχήμα απευθύνεται σε ομάδες 2 έως 4 ατόμων, οι οποίες καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά περιεκτική περιγραφή της επιχειρηματικής τους ιδέας. Η τελευταία οφείλει να συσχετίζεται με νέες τεχνολογίες, συγκεκριμένα με λογισμικό ή και το διαδίκτυο, καθώς επίσης να φέρει διεθνή καινοτομία. Μετά την αξιολόγιση των στοιχείων θα  προκύψουν ως 5 επιχειρηματικές ιδέες, οι οποίες και θα λάβουν τα προνόμια συμμετοχής τους στο Openfund. Η έναρξη υποβολής προτάσεων μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας του Openfund ανακοινώθηκε χθες, ενώ η προθεσμία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Η διαδικασία και ανακοίνωση των επιλεχθεισών προτάσεων θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ την 1η Δεκεμβρίου ξεκινά η περίοδος ‘εκκόλαψης’, παράλληλα με την έναρξη του επόμενου γύρου υποβολής προτάσεων.

Το Openfund ξεκινά τη λειτουργία του με βασικό υποστηρικτή και σημαντικό επενδυτή την Τράπεζα Πειραιώς.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται εκτενής συμβουλευτική και υποστήριξη σε οτιδήποτε απαιτεί η δημιουργία μίας start-up επιχείρησης, μαζί με έκθεση και προβολή σε ευρύ οικοσύστημα επαφών, τέλος χρηματοδότηση αρχικού σταδίου. Τα προνόμια αυτά κρίνονται ικανά, μαζί με την πλήρη απασχόληση των επιχειρηματιών, για την μετατροπή της ιδέας σε λειτουργικό προϊόν εντός διαστήματος 4 μηνών, γεγονός που αποτελεί και το στόχο λειτουργίας του Openfund.

 

 

Η γειτονιά που μεγάλωσα... πεδίο μάχης

 


Το περιστατικό έγραψε ένας αναγνώστης μας, που προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του, όταν, όπως λέει και στο κείμενό του, περπατώντας στη γειτονιά του ένιωσε σαν ξένος.


Ήταν ένα ζεστό μεσημέρι της προηγούμενη εβδομάδας στο κέντρο της Γλυφάδας. Έχοντας κατέβει βιαστικά για να προμηθευτώ αναλώσιμα γραφείου αντίκρυσα κάτι πρωτόγνωρο για τη "γειτονιά" μου: Μια ομάδα από τους γνωστούς "πρόσφυγες" που περιφέρονται πουλώντας πειρατικά αντίγραφα cd και dvd άρχισαν να διαπληκτίζονται μεταξύ τους, να φωνάζουν και να σπρώχνονται. Ξαφνικά, κάποιος σηκώνει ένα μαδέρι (που το βρήκε;;;) και χτυπά κάποιον άλλο. Μέσα σε δευτερόλεπτα η κατάσταση κλιμακώνεται και από τη θέση μου -περίπου 100μ μακριά- δε μπορούσα να καταλάβω ποιός χτυπά ποιόν. Ξαφνικά, κάποιος έρχεται τρέχοντας προς το μέρος μου, και ξωπίσω του ένας "μαδεροφόρος". Περνάνε και οι δύο ξυστά μου, με το σηκωμένο μαδέρι να φλερτάρει το κεφάλι μου. Φωνές στη γλώσσα τους από λίγα μέτρα πιο πέρα, κατεβαίνουν όλοι τρέχοντας. Ο προπορευόμενος ξένος μπαίνει τρέχοντας μέσα στο Hagen-Dasz απ' όπου τον πετάει έξω το προσωπικό. Κολλάει την πλάτη του σε ένα γυαλιστερό Fiat Panda για να φυλαχτεί, το μαδέρι τον χτυπά, όπως και το αυτοκίνητο. Επενειλημένα.

Γυαλιά παντού, κρίμα για τον άνθρωπο που το πάρκαρε εκεί!

Το προσωπικό του καταστήματος φωνάζει στην ομάδα των μελαμψών μικρόσωμων ταραχοποιών και τους απωθεί. Κάποιοι από αυτούς διέφυγαν προς την παραλία. 3-4 κουβαλώντας μαδέρια-μπαστούνια άρχισαν να περπατούν προς τα εκεί. Η συνέχεια άγνωστη...


Όλα αυτά μόλις 2 στενά από το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας, με ούτε έναν αστυνομικό παρόντα. Ήταν όλοι στην παραλιακή και μοίραζαν κλήσεις σε παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Μέχρι εκείνη την ημέρα ήμουν συμπονετικός προς τους ανθρώπους αυτούς, και παρόλο που ποτέ δεν αγόραζα τα cd τους, ποτέ δεν είχα την ανάγκη να μου πλύνουν το παρμπρίζ στο φανάρι, πάντα έλεγα "κοίτα τους κακομοίρηδες πόσο ταλαιπωρούνται". Εκείνη την ημέρα, κάθε συμπόνοια που ένιωθα προς αυτούς έπαψε. Είδα τη γειτονιά που μεγάλωσα να γίνεται για λίγες στιγμές πεδίο μάχης από ποιούς; Ξένους, πρόσφυγες, που ήρθαν εδώ να βρουν ένα καλύτερο αύριο! Τι είχαν να χωρίσουν; Δε με νοιάζει. Όταν βρίσκεσαι σε ξένο σπίτι πρέπει να σέβεσαι τον οικοδεσπότη του!


Περπάτησα μέχρι το αυτοκίνητο μου, μπήκα μέσα και έβαλα μπρος. Στο επόμενο φανάρι, να ένας τυπάκος φτυστός οι ταραχοποιοί, με πλησιάζει και απλώνει ένα πενταβρώμικο πατσαβούρι που έσταζε βρωμόνερα πάνω στο παρμπρίζ μου, λερώνοντας το. Χαμογελάει και λέει "πλύνει;". Πάντα αρνούμουν ευγενικά. Εκείνη τη μέρα όμως κατέβασα το παράθυρο και του φώναξα "Φύγε από 'δω ρε, τράβα σπίτι σου!".


Σ.Σ. Δε είμαι αντίθετη με τους αλλοδαπούς που ψάχνουν ένα καλύτερο αύριο σε μια άλλη χώρα, με τη διαφορά ότι πρέπει η εκάστοτε χώρα που θα τους δέχεται, να τους δέχεται με κάποιες προϋποθέσεις, κριτήρια και μέχρι έναν αριθμό. Καταστάσεις σαν αυτές όμως - που συμβαίνουν ουκ ολίγες φορές γύρω μας -, σε κάνουν να είσαι το λιγότερο προκατειλημένος με τους ανθρώπους που τις δημιουργούν. Θυμάστε πριν από 15 χρόνια πόσους Φιλιπινέζους είχαμε στη χώρα μας; Γιατί κανένας Έλληνας δεν στράφηκε εναντίον των Φιλιππινέζων; Επειδή ποτέ δεν δημιούργησαν προβλήματα στην κοινωνία.

Άρα για το όνομα που κουβαλάει μια φυλή και για τη συμπεριφορά που δέχεται, ευθύνονται και οι εκπρόσωποί της. 

Το κακό είναι ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

 

 

Ανεπίτρεπτες “παραδόσεις” του Ευρωπαϊκού “πολιτισμού”


dania_1.jpgΘλίψη, ντροπή, οργή, είναι μερικά από τα συναισθήματα που έχω βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες.

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο,  αλλά δυστυχώς συμβαίνει ακόμη και σήμερα στην Δανία.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που βλέπετε είναι από μια κτηνώδη “παράδοση”, συνήθεια που έχουν στις Νήσους Φαρόε (Δανία) όπου οι νέοι άντρες στην είσοδο της ενηλικίωσής τους επιδίδονται σε κατακρεουργήσεις δελφινιών ώστε να αποδείξουν τον “ανδρισμό” (;) τους.


dania_4.jpgΗ βάρβαρη μαζική σφαγή αυτών των υπέροχων και έξυπνων ζώων, των δελφινιών Calderon, δεν έχει ευαισθητοποιήσει κανέναν οργανισμό, καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωση να επέμβει; Πώς μπορούμε να μιλάμε για προστασία του περιβάλλοντος και να πέρνουμε δήθεν μέτρα, εάν δεν σεβόμαστε τη ζωική αλυσίδα στην οποία στηρίζεται όλο το οικο-σύστημα;


Πληροφοριακά το Calderon είναι ένα ευφυές δελφίνι που είναι ήρεμο και πλησιάζει τους ανθρώπους από φιλική διάθεση.

Που να ‘ξερε...

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 219 guests και κανένα μέλος