Προσφεύγει κατά της απόφασης ο Δήμος Κρωπίας

Ανάστατοι οι κάτοικοι των οικισμών της Αγίας Μαρίνας, στο άκουσμα ότι θα ξαναλειτουργήσει η επιχείρηση έτοιμου σκυροδέματος, που έχει κλείσει εδώ και μία δεκαετία, με την επωνυμία “Μπετομάρ Α.Ε.”

Ήδη έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (3.11.21).

Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμος, είναι κάθετα αντίθετος στην επαναλειτουργία της μονάδας ετοίμου σκυροδέματος. Μάλιστα σημειώνει ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα το πληροφορήθηκε!

Γράφει συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου: Είναι σαφές ότι η μονάδα δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει διότι δεν υπήρξε συνέχεια της λειτουργίας της σε εκτός σχεδίου περιοχή και μάλιστα, Ζώνης Πρασίνου Α, και χρήσεων γης του Προεδρικού Διατάγματος 6.03.2003 (ΖΟΕ Μεσογείων) σύμφωνα, με ληγμένες προηγούμενες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις.

Η δε οδός που εξυπηρετεί την μονάδα διέρχεται, από πολεοδομημένες ή υπό πολεοδόμηση περιοχές με κύρια χρήση την κατοικία και από δύο διαφορετικά σχολικά συγκροτήματα (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Αγ. Μαρίνας και 2 Νηπιαγωγεία, Δημοτικό, Γυμνάσιο-Λύκειο Κιτσίου) με 1500 μαθητές με προφανή κίνδυνο κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο Δήμος Κρωπίας, με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, προσφεύγει κατά της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων ενώπιον Υπουργού ΥΠ.ΕΝ.

 

Σημείωση: Η Μπετομάρ, ήταν μία μεγάλη επιχείρηση παραγωγής μπετόν που έχει "χτίσει" τη "μισή" Αθήνα και όχι μόνο. Έζησε λαμπρές περιόδους. Ο ιδιοκτήτης της Αμπελάς, ήταν ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα της εποχής. Μία οικογενειακή τραγωδία, ήταν η αιτία που εγκαταλείφθηκε η επιχείρηση.

Σ.Σ. Αραγε είναι κι αυτό ένα έργο «στρατηγικής επένδυσης», που ακούμε κάθε τόσο, από την κυβέρνηση που θέλει να δημιουργήσει «φιλοεπενδυτικό περιβάλλον» για να προσελκύσει επενδυτές; Επενδυτές ναι, αλλά όχι καταστρέφοντας το περιβάλλον και εξωστρακίζοντας κάθε θετικό που έχει η χώρα!

 

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ για την επαναλειτουργία της μονάδας

...οι βουλευτές επισημαίνουν με ερώτησή τους στον Υπουργό, ότι, θα είναι τεράστια η επιβάρυνση για Αγία Μαρίνα και Κίτσι εξαιτίας της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων (μπετονιέρες) μέσω της οδού Παπαγιαννοπoύλου που θα αξιοποιείται για την πρόσβαση στην εταιρία και ότι ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί βασικό οδικό άξονα της περιοχής, από τον οποίο διέρχεται και η λεωφορειακή γραμμή 330, καθώς επίσης και ένα μεγάλο μέρος οχημάτων ΙΧ. Ο χαρακτηρισμός του συγκεκριμένου δρόμου ως “κοινόχρηστης αγροτικής οδού”, όπως αναφέρεται στην έγκριση της μελέτης, δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα.

Οι Βουλευτές

Γκιόκας Γιάννης, Κανέλλη Λιάνα, Κατσώτης Χρήστος, Μανωλάκου Διαμάντω, Παφίλης Θανάσης

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 80 guests και κανένα μέλος