Η στρεματική έκταση στα πρώην Καλύμνικα, μετέπειτα Κόνιαρη, στη συνέχεια Μπενάκεια και σήμερα VHPH Properties των Hines και Henderson Park, που βρίσκονται πάνω από τη λεωφόρο Καλύμνου, επανήλθαν ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΒΒΒ, με πρόταση για άλλη μια φορά τη μείωση συντελεστή δόμησης, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Μια μακρά ιστορία με πολλές “παραφυάδες” και που συνεχίζεται σήμερα από το Δήμο.

Ο τελευταίος ιδιοκτήτης, Μπενάκειο, που τα απέκτησε από τον δωρητή Κόνιαρη, τα πούλησε στην κατασκευαστική εταιρεία VHPH Properties των Hines και Henderson Park, η οποία προτίθεται να δημιουργήσει μία πόλη μέσα στην πόλη της Βούλας! Μία έκταση ευρώ, σε έκταση 71 στρεμμάτων και προϋπολογισμού “επένδυσης” 136 εκατομμύρια ευρώ, η οποία χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο “Στρατηγική  επένδυση”, προσπερνώντας έτσι πολλά κωλύματα και επιτροπές...

Είχε επιχειρήσει το Μπενάκειο να τα πουλήσει και στο παρελθόν αλλά εκρίθη δικαστικά, άκυρη η πώληση, γιατί απεδείχθη ότι ο αγοραστής δεν είχε ενημερωθεί πως υπήρχαν απαιτήσεις από μεριδιούχους, oι οποίες υπάρχουν ακόμη!

Πιθανόν να μην το γνωρίζει ούτε τώρα η εταιρεία ή ανέλαβε το βάρος, γιατί διεκδικεί ο μεριδειούχος Γιάννης Αλεξάνδρου και έχει προβεί σε διάφορες ενέργειες, με τελευταία (5.10.21), την συζήτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την εγγραφή του ως δικαιούχος, στο Υποθηκοφυλακείο και στο Κτηματολόγιο.

Οπως σημειώνει ο Γ Αλεξάνδρου «είναι παράνομη ενέργεια αυτή που το Μπενάκειο Ιδρυμά προέβη σε πώληση επί της επίδικης περιουσίας εις άλλα τρίτα πρόσωπα. Γι’ αυτό τους ενέχουν αυστηρές ποινικές κυρώσεις και αρμόδιοι να τους κρίνουν είναι οι κ. εισαγγελείς του Αρείου Πάγου και του Εφετείου Αθηνών που τους καλώ για να επέμβουν αυτεπάγγελτα όπως οι νόμοι ορίζουν».

Ο Δήμος ΒΒΒ επιχείρησε και προ έτους να μειώσει το συντελεστή δόμησης, αλλά το υπουργείο σιώπησε και επομένως δεν προχώρησε. Σήμερα ο Δήμος ζητάει την ακύρωση της ένταξης της επένδυσης στη διαδικασία των στρατηγικών επενδύσεων και προσφεύγει στο ΣτΕ. Παράλληλε έλαβε νέα απόφαση στο Δ.Σ. για μείωση συντελεστή δόμησης από 0,6 σε 0,3 και αναστολή οικοδομικών αδειών και οικοδομικών εργασιών.


Σ.Σ. Όλα αυτά θεωρούμε ότι είναι “σπασμωδικές κινήσεις”. Υπήρχαν όπλα να το αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή και η τωρινή και οι προηγούμενες αλλά δεν το έπραξαν.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 154 guests και κανένα μέλος