Με εισήγηση της δημοτικής πλειοψηφίας, ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κρωπίας, η μελέτης κατασκευής διαπλάτυνσης της οδού Κούπι, προϋπολογισμού 878.837,86 χιλ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Στη μελέτη δεν συμπεριλαμβάνεται το ποσό των απαλλοτριώσεων που απαιτείται, το οποίο θα καλυφθεί από ίδιους πόρους Δήμου).

Η οδός έχει χαρακτήρα περιφερειακής οδού, εισόδου/εξόδου στον οικιστικό ιστό, συνδετήρια προς οδούς Αττικής, Αεροδρομίου, στη Λ.Κορωπίου-Βάρης, Λ.Κορωπίου-Μαρκοπούλου, στην Αττική οδό, στην Λεωφόρο Λαυρίου και συνδετήρια οδός με οδό Σπ. Δάβαρη προς Σταθμό Προαστιακού-Μετρό με συνεχή κίνηση.

Στην περιοχή του κυκλικού κόμβου του Κούπι προβλέπεται κατασκευή πεζοδρομίων περιμετρικά πλάτους 1,50 μ. για την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων από την στάση του λεωφορείου προς διάφορες κατευθύνσεις.

Στην κεντρική περιοχή της οδού προβλέπεται κεντρική νησίδα πλάτους 1,50 μ. με στηθαία ασφαλείας σκυροδέματος και πλήρης διαχωρισμός των δύο λωρίδων κατεύθυνσης, ενώ αμφίπλευρα κατασκευάζεται παράπλευρη οδός για τοπική εξυπηρέτηση και προσωρινή στάθμευση. Προβλέπεται επίσης εκατέρωθεν της οδού τοποθέτηση ηχοπετασμάτων ύψους έως 2,50 μ. για την ηχορύπανση καθότι υπάρχει καθημερινή διερχόμενη υπερτοπική κυκλοφορία οχημάτων.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 385 guests και κανένα μέλος