Στην Κερατέα τους τελευταίους μήνες εκτελείται το έργο «Αντικατάσταση τμημάτων ύδρευσης οικισμών Κερατέας, Αγίου Γεωργίου και Αρί του Δήμου Λαυρεωτικής», συνολικού μήκους 22.000 μέτρων. Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 22 Φεβρουαρίου 2022.

Το έργο αφορά την αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου διανομής της πόλης της Κερατέας, καθώς στις εν λόγω θέσεις των υφιστάμενων αγωγών παρατηρούνται συχνά σημαντικές διαρροές λόγω αστοχίας των αγωγών. Τα συνεργεία δουλεύουν εντατικά, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί, να δοκιμασθεί και να λειτουργήσει εμπρόθεσμα.

 

Τα έργα αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης σχεδιάζονται και εκτελούνται από τη Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. με γνώμονα την ελαχιστοποίηση των απωλειών ύδατος, που προκαλούν ιδιαίτερα υψηλό περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος.

Στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου – Αρί το έργο αφορά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης των εξυπηρετούμενων περιοχών, καθώς το υφιστάμενο δίκτυο είναι απαρχαιωμένο με αποτέλεσμα να παρουσιάζει πολλά προβλήματα ανεπάρκειας κατά τις περιόδους αιχμής και βλάβες («σπασίματα») κατά τις περιόδους χαμηλής ζήτησης. Μέχρι και σήμερα, η περιοχή εξυπηρετείται από μισθωμένη ιδιόκτητη δεξαμενή στην περιοχή Όλυμπος, η οποία τροφοδοτείται μέσω αντλιοστασίου.

Η κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης έχει ήδη ολοκληρωθεί και δοκιμαστεί. Έχει προχωρήσει η απόκτηση μεγάλης παροχής ύδατος μέσω ΕΥΔΑΠ ώστε η περιοχή να εξυπηρετείται απευθείας μέσα από ένα σύγχρονο δίκτυο, εξασφαλίζοντας την αδιάλειπτη τροφοδοσία των περιοχών, τον περιορισμό και την εξάλειψη των απωλειών ύδατος. Ως εκ τούτου καταργείται η μίσθωση της

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 170 guests και κανένα μέλος