Υπεγράφη η έκδοση της πρόσκλησης για το «Πρόγραμμα Άργος», από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, που αφορά την ενίσχυση των Δήμων, προκειμένου να αναλάβουν τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Με το πρόγραμμα αυτό ενισχύονται οι Δήμοι όλης της χώρας, με 40 εκατομμύρια ευρώ, για να υλοποιήσουν το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων [ν. 4830/2021 (ΦΕΚ 169/Α’)].

Το πρόγραμμα αφορά την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση καταφυγίων, και την προμήθεια εξοπλισμού, ώστε οι Δήμοι να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές, που καλούνται να αναλάβουν. Θα πρέπει δε να υποβάλουν προτάσεις μέχρι τις 31η Μαρτίου 2022.

Ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο τρόπος με τον οποίο φερόμαστε στα ζώα αποτελεί δείκτη προόδου και πολιτισμού της κοινωνίας μας. Το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς θεσπίζει κανόνες για τα δεσποζόμενα ζώα και δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, με ευρεία συμμετοχή και αυξημένο ρόλο της Αυτοδιοίκησης.

...Επιπλέον, για τις λειτουργικές δαπάνες που σχετίζονται με την περισυλλογή, τη σίτιση, τη σήμανση, τη στείρωση και την εν γένει κτηνιατρική φροντίδα, προβλέπουμε μόνιμη αύξηση των Κ.Α.Π. των Δήμων κατά περίπου 15 εκατ. ευρώ ετησίως, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είμαστε δίπλα στην Αυτοδιοίκηση και προσφέρουμε τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία, έτσι ώστε το νέο πλαίσιο για την προστασία των ζώων συντροφιάς να γίνει πράξη».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 guests και κανένα μέλος