Το σχολείο τιμήθηκε με την πρώτη θέση στην κατηγορία «παραγωγή βίντεο»

 Νικητής του διαγωνισμού «Αστέρι της Ευχής» του οργανισμού «Make-Α-Wish» (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για το σχολικό έτος 2020 – 2021, αναδείχθηκε το 2ο Λύκειο Μαρκοπούλου, παραλαμβάνοντας το 1ο Βραβείο στην τελετή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, στο «Σεράφειο» κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων.

Το σχολείο τιμήθηκε με την πρώτη θέση στην κατηγορία «παραγωγή βίντεο».

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μένης Βαμποράκη, η Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 2ου Λυκείου και υπεύθυνη της συμμετοχής Μαίρης Σεραφείμ, μαθητές, εκπρόσωποι σχολικών μονάδων, εθελοντές.

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, η Αντιδήμαρχος δήλωσε για την επιτυχία του σχολείου: «Αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτό το όμορφο και δημιουργικό ταξίδι, για έναν τόσο σημαντικό σκοπό, του οποίο οφείλουμε όλοι μας να στηρίξουμε. Οι μικροί ήρωες του Make-A-Wish έχουν την αγάπη όλων μας, αλλά κάποιοι μαθητές ενός Λυκείου σε αυτή τη γωνιά της Ανατολικής Αττικής τους έβαλαν λίγο περισσότερο στη καρδιά τους, τραγουδώντας τους: ‘Η Ελπίδα είναι η εντολή ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ’».

Η προετοιμασία και τελικά η αναγνώριση αυτής της προσπάθειας ήταν δύσκολη, δεδομένου της συνεχιζόμενης πανδημίας και των προληπτικών μέτρων προστασίας της υγείας των συμμετεχόντων. Η απαιτούμενη ομαδική συνεργασία για την προώθηση της παραγωγής χωρίς καθυστερήσεις, πραγματοποιήθηκε με μόνιμη χρήση μάσκας, τηλεδιασκέψεις και όπου αυτό δεν ήταν δυνατό, περιορισμό του αριθμού των παρευρισκόμενων σε κλειστό χώρο, μόνο στους απόλυτους απαραίτητους.

Για τη συμμετοχή του σχολείου συνεργάστηκαν: Γιώργος Χατζόπουλος (σύνθεση τραγουδιού «Το ποτό της χαμένης ελπίδας»), Αγγελική Παναγούλη (τραγούδι), Κάτια Γεροντίδη (ζωγραφική), Κατερίνα Πνευματικάκη (ζωγραφική), Ναταλία Πασάκο (τραγούδι), Μελίνα Γιαννάκου (τραγούδι), φιλόλογος Κ. Φλωρεντία Ρήγα (σύνθεση τραγουδιού «Κάνε μία ευχή»), εκπαιδευτικός ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής Μαίρη Σεραφείμ (επιμέλεια βίντεο, φωτογραφία).

Ο Δήμος Μαρκοπούλου θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε κάθε αντίστοιχη προσπάθεια αλληλεγγύης και αγάπης και απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου, να στηρίξουν το θαυμάσιο έργο του «Make-Α-Wish» (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό «Αστέρι της Ευχής».

Το Αστέρια της Ευχής δεν είναι απλά στολίδια! Με μια ξεχωριστή δωρεά των 2€ βοηθούμε στην πραγματοποίηση ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες, χαρίζοντάς τους δύναμη, ελπίδα, ζωή!

Μπορείτε να δείτε το βραβευμένο βίντεο των μαθητών στο

https://www.youtube.com/watch?v=RSsuY4KY_fg

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 70 guests και κανένα μέλος