Επειδή κάποιοι ενοχλούνται με την αλήθεια, εμείς επιμένουμε να τη γράφουμε για να καταλάβουν ότι η ιστορία δεν παραγράφεται. Ότι άλλα γράφανε για το πρ. κάμπινγκ Βούλας κράτος και Δήμος και άλλα γίνονται και θα γίνουν. Η παραλία θα αποκλειστεί συν το χρόνω (λάου λάου) και η χερσόνησος του ΠΙΚΠΑ μεθοδεύεται να “αναβαθμιστεί” διώχνοντας τα παιδιά για να φέρουμε την ανάπτυξη, που ποθεί και ο δήμαρχος.
Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας. Και ο λαός πρέπει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες.
Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. («ΕΤΑΔ ΑΕ») προέκυψε από τον ΕΟΤ (Εθνικό Οργανισμού Τουρισμού) και μετέπειτα ΕΤΑ (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα) για να φτάσει σήμερα, ως ΕΤΑΔ Α.Ε., να είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης και “αξιοποίησης” της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και αποτελεί 100% θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), στο πλαίσιο του Ν.4389/2016.
Η ΕΤΑΔ λοιπόν - όπως διαβάζουμε από την ιστοσελίδα της, έχει διαμορφωθεί με τη συγχώνευση τεσσάρων μεγάλων εταιρειών διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων και συγκεκριμένα των εξής:
- Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ
- Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ
- Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου ΑΕ
- Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ
Η Εταιρεία λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, όπως διαβάζουμε.
Στόχος της ΕΤΑΔ δεν είναι μόνο η βραχυπρόθεσμη οικονομική απόδοση, αλλά «πρωτίστως η δημιουργία και η διασφάλιση αξίας, μέσω των κατάλληλων επενδύσεων και της αξιοποίησης ενδεχόμενων συνεργειών και στρατηγικών συμμαχιών, ώστε να συμβάλει ενεργά στη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου, βιώσιμου και ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για τη χώρα».
Στο Παράκτιο Αττικό Μέτωπο πέρασε και το πρώην κάμπινγκ Βούλας που σήμερα γίνεται 5άστερο κάμπινγκ για μεγάλα πορτοφόλια, με τους “επενδυτές” να “καλάρουν” τη διπλανή χερσόνησο του ΠΙΚΠΑ.
Σήμερα, αφού προηγουμένως το παραχώρησε η ΕΤΑΔ στο Δήμο, ο Δήμος το “αξιοποιεί” δίνοντάς το σε επιχειρηματικό όμιλο, που υπέγραψαν 20ετή σύμβαση με το Δήμο ΒΒΒ (την οποία μάλιστα τροποποίησαν προς όφελος των επιχειρηματιών. Πλέον έχει περιφραχθεί από τους “επενδυτές” προκειμένου να προχωρήσουν στο έργο.
Τέλος εποχής για τη Βούλα που χάνεται
Γράφαμε στο φύλλο μας 1198/18/9/21) για το “τελεσίγραφο” που ανάρτησε ο Δήμος ΒΒΒ με ανακοίνωσή του, ότι κατεδαφίζονται τα πάντα γιατί ξεκινάει η δημιουργία 5 αστέρων κάμπινγκ.
“ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ ΤΟ CAMPING ΒΟΥΛΑΣ”
Σας καλούμε όπως το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 17.9.21 και ώρα 18.00, εκκενώστε το χώρο του camping Βούλας διότι επίκειται η έναρξη οικοδομικών εργασιών και κατεδαφίσεων.
Η πρόσβαση στην παράκτια ζώνη θα είναι ελεύθερη και απρόσκοπτη μέσω ειδικής παρακείμενης διαβάσης που έχει διανοιχτεί. (σ.σ. αν επιχειρήσετε να κατεβείτε στην παραλία θα περάσετε από το λαβύρινθο του Μίνωα...).
Επειδή όμως τα γραπτά μένουν και η ιστορία πρέπει να γίνεται γνωστή, θα ανατρέξουμε στο 2003, όταν η ΕΤΑ μπήκε στο Χρηματιστήριο και στο σχετικό της λινκ (που ευτυχώς είχαμε αντιγράψει, 31/10/2003), γιατί σήμερα έχει αλλάξει παντελώς, απόντων όλων αυτών που μας ανακοίνωσε τότε. Εκείνα που αρέσουν να ακούει ο λαός αλλά ποτέ δεν εφαρμόζονται.
Αντιγράφουμε:
«ΒΑΡΗ
Η έκταση στην ελεύθερη Ανατολική Ακτή Βάρης θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τους όρους που προβλέπει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του ΟΡΣΑ ωστε να δημιουργηθεί πάρκο αναψυχής για τους Δημότες και τους επισκέπτες. Ο Δήμος θα έχει τη διοίκηση και την ευθύνη λειτουργίας του χώρου, ενώ η ΕΤΑ θα αναλάβει το κόστος υλοποίησης των επεμβάσεων και θα διαχειρίζεται τις εκμεταλλεύσεις. Τα αντίστοιχα έσοδα θα αποδίδονται στο Δήμο αποκλειστικά για τη συντήρηση του πάρκου.
(Σ.Σ.: Στη Βάρκιζα κι όχι Βάρη όπως γράφουν, δεν έχει ξεκινήσει η “επένδυση”, αλλά τα μαντάτα είναι κακά).
ΒΟΥΛΑ
Ο χώρος του πρώην κάμπινγκ δίπλα στην Οργανωμένη Ακτή Βούλας θα αναβαθμισθεί, σύμφωνα με τους όρους του ΟΡΣΑ, για να διατεθεί από το Δήμο στους δημότες και τους επισκέπτες. Το κόστος διαμόρφωσης και τα έξοδα συντήρησης θα αναλάβει η ΕΤΑ η οποία θα έχει και την διαχείριση των εκμεταλλεύσεων».
Αντί λοιπόν να «να διατεθεί από το Δήμο στους δημότες και τους επισκέπτες» όπως όριζε στο ιδρυτικό της η ΕΤΑ, δόθηκε σε ιδιώτες που θα κάνουν μπίζνες για πολύ συγκεκριμένο κοινό και τους δημότες απέξω, πλήρως αποκομμένους από τη θάλασσα. Το «μονοπάτι» που περιγράφουν στα σχέδια ότι θα αφήσουν για την παραλία ακούγεται ως ανέκδοτο, γιατί θα είναι πολύ προσωρινό έως ότου όλοι εμείς οι χαχόλοι συνηθίσουμε την ιδέα ότι χάσαμε τη θάλασσά μας.
Το κοινόχρηστο και κοινόκτητο αγαθό, η θάλασσα, έγινε προϊόν ιδιωτικής συναλλαγής και εκμετάλλευσης!
Αννα Μπουζιάνη