Πρώτα οι επιχειρήσεις και τα έσοδα

 Ο Μόλος, το “λιμανάκι” έγινε χώρος εστίασης της παρακείμενης επιχείρησης με την άδεια του Δήμου, και για να κυριολεκτούμε την άδεια του Δημάρχου ΒΒΒ, Γρ. Κωνσταντέλλου. Κάθε βράδυ γεμίζει τραπεζοκαθίσματα και οι θαμώνες ξημερώνονται “λικνιζόμενοι” στα νερά του... Πικρή επαλήθευση των γραφομένων μας εδώ και ενάμισυ χρόνο για την “εξαφάνιση” της δημοτικής περιουσίας εις βάρος του δημότη. Αυτό ήταν “το κερασάκι στην τούρτα”, ως φαίνεται και η αιτία να αφυπνιστούν κάποιοι Βουλιαγμενιώτες και να αρχίσουν να αναρωτιούνται.

Ετσί είδαμε κάτι να αρχίσει να κινείται στη Βουλιαγμένη, από τους κατοίκους που βλέπουν πια ότι χάνουν και το τελευταίο κομματί ακτής που μπορούσαν να απολαύσουν.

 Συγκεκριμένα εδόθη άδεια στην όμορη επιχείρηση, για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων μετά τις 8 το βράδυ μέχρι τις μεταμεσονύκτιες 3, σε μια ζώνη περίπου 100 τετραγωνικών μέτρων στα συνολικά 400 περίπου τετραγωνικά του λιμανιού.

 

Πρώτα οι επιχειρήσεις και τα έσοδα

Το διαδίκτυο άρχισε να ανταλλάσσει σκέψεις και σχόλια σχετικά, αλλά και ομαδική επιστολή, στην οποία απάντησε ο δήμαρχος σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Ως Δημοτική Αρχή διαχειριζόμαστε τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου με τρόπο που διασφαλίζουν τα δημόσια έσοδα ενώ παράλληλα αναβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και τους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό, δεν υπήρχε και ούτε θα υπάρξει ποτέ πρόθεσή μας για εκμίσθωση χώρου του μόλου και της παραλίας, που θα περιορίζει ή θα απαγορεύει την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα. Αντίθετα μας δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία η ασφάλεια των λουομένων από την χρήση μηχανοκίνητων σκαφών στο μόλο, θέμα στο οποίο σύντομα θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή σε συνεργασία με το αρμόδιο όργανο που είναι το Λιμενικό Σώμα». (αρ. πρ. 32245/22.9.21). Και η ταμπέλα τον αυτοδιαψεύδει. Δεν είναι εκμίσθωση, είναι χάρισμα...

Πρωτίστως τα δημόσια έσοδα, μας τονίζει στην επιστολή, και “ανησυχεί για την ασφάλεια των δημοτών”, ο δήμαρχος γι’ αυτό παραχωρεί το μόλο...

Αννα Μπουζιάνη

στοιχεία: ilovevouliagmeni.gr

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 132 guests και κανένα μέλος