για να προβάλει και να ενισχύσει την οικολογική και κοινωνική αξία όρους

 Εκδήλωση παρουσίασης-ενημέρωσης, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, 20:00,

Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο πλ.Δεξαμενής, Κορωπί

Την πρωτοβουλία της ίδρυσης Περιβαλλοντικού - Πολιτιστικού Μουσείου για τον Υμηττό, στην πόλη του Κορωπίου, αναγγέλλει το νέο σωματείο, «Οι Φίλοι του Μουσείου Υμηττού - Σπύρος Λέκκας».

Το υπό ίδρυση Μουσείο με το όνομα «Μουσείο Υμηττού-Σπύρος Λέκκας», ανταποκρίνεται στο όραμα του απελθόντος συμπολίτη μας, Σπύρου Λέκκα, ομότιμου καθηγητή Γεωλογίας ΕΚΠΑ, λαμπρού επιστήμονα, που συνέβαλε καθοριστικά στην μελέτη του Υμηττού καθώς και σε δράσεις προστασίας αυτού.

Οι λόγοι για την ανάγκη ίδρυσης του Μουσείου είναι :Πρώτον, να προβάλει και να ενισχύσει την οικολογική και κοινωνική αξία και το ρόλο του όρους, δεύτερον, να καταστήσει ευρύτερα γνωστή την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του Υμηττού και των γύρω περιοχών, τρίτον, να προσελκύσει επισκέπτες και περιπατητές εμπλουτίζοντας την εμπειρία τους, τέταρτον, να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους και το ευρύτερο κοινό στην αξία και στην ανάγκη σεβασμού του περιβάλλοντος και τέλος, να ενθαρρύνει κάθε ατομική και συλλογική πρωτοβουλία για την προστασία του όρους.

Για τον παραπάνω σκοπό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση-ενημέρωση στο Θέατρο Δεξαμενής Κορωπίου στις 29 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, όπου θα εκτεθούν το όραμα και οι στόχοι της δημιουργίας του Μουσείου και θα παρουσιαστούν πολύτιμες συνεργασίες.

Ομιλητές : Αλεξάνδρα Ζαμπετάκη-Λέκκα, ομ. Καθηγ.ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας, καθηγ.ΕΚΠΑ, Νίκος Ζούρος, καθηγ Πανεπιστημίου Αιγαίου, διευθυντής Μουσείου Απολιθωμένου δάσους Λέσβου. Θα χαιρετήσει-προλογίσει, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Ν.Κιούσης

Θα τηρηθούν οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις κατά της πανδημίας

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 206 guests και κανένα μέλος