Τελεσίγραφα για "γλίστρες" σε εισόδους πάρκινγκ

Μέσα στην εβδομάδα που έτρεξε, ο Δήμος ΒΒΒ, έχει στείλει συνεργεία (εργολαβία;) και σπάει τις “γλίστρες” που προεξέχουν από τα κράσπεδα των πεζοδρομίων στην οδό Καραϊσκάκη στη Βούλα.

Ο λόγος είναι, όπως μας απάντησαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ότι η οδός θα ασφαλτοστρωθεί και πρέπει να φύγει ό,τι προεξέχει από το πεζοδρόμιο.

Oι κάτοικοι δεν αιφνιδιάστηκαν, θα λέγαμε, γιατί όπως μας είπαν 4-5 ημέρες πριν τοιχοκολλήθηκε ένα χαρτί στην είσοδο των κτιρίων ότι πρέπει να τα αφαιρέσουν οι ίδιοι αλλιώς θα υποστούν πρόστιμα.

Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, μέσα σε 4 - 5 ακόμη και 10 ημέρες δεν είναι εύκολο να βρεις συνεργείο να σου σπάσουν τις προεξοχές και να σου φτιάξουν σωστά την είσοδο της ράμπας. Ετσι οι περισσότεροι, απροετοίμαστοι, βρήκαν τη μπουλντόζα να σπάσει τα τσιμέντα και δεχθήκαμε τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας.

odos karaiskaki2Επισκεφθήκαμε την οδό, μιλήσαμε και με άλλους κατοίκους, οι οποίοι όπως μας είπαν, αναλαμβάνει ο ίδιος ο εργολάβος, που γκρεμίζει να τους φτιάξει τις γλίστρες, όχι βέβαια με το αζημίωτο. Απεναντίας θα λέγαμε ότι τους “δαγκώνει”, αφού τα ποσά που μας είπαν είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Εκείνο που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι σε 5 και 10 ημέρες δεν είναι εύκολο ένας ιδιοκτήτης να προχωρήσει να σπάσει τη ράμπα του και να την κατασκευάσει για να μπορεί βεβαίως να μπαινοβγαίνει με το όχημά του.

Βέβαια δεν μας εκπλήσσει. Το είδαμε και σε άλλες περιοχές, όπως στην Λεωφ. Βασ. Παύλου, που μπήκαν παντελώς απροειδοποίητα, τα κομπρεσέρ...

Θα έπρεπε ο Δήμος να έχει “Πρώτα τον Δημότη” και να τον ενημερώνει δίνοντάς του ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να το επισκευάσει, γιατί έτσι αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να δώσει τη δουλειά στον εργολάβο του Δήμου, δίνοντας το δικαίωμα στον καθένα να υπονοήσει ό,τι θέλει.

Αννα Μπουζιάνη

 

Και είναι εύγλωττη η επιστολή

που μας ενεχείρισε αναγνώστης σχετικά

με το θέμα την οποία δημοσιεύουμε.

 

«Εξαιρετική η δραστηριοποίηση του Δήμου, όσον αφορά το γκρέμισμα

των “γλιστρών - εξόδων” πάρκινγκ»

Θα ήτα ευχής έργον μιας και υπάρχει αυτή η δραστηριοποίηση υπό το πρίσμα της αποκατάστασης της “νομιμότητας” να επεδείκνυαν οι δημοτικές αρχές την ίδια ευαισθησία και σε παρόμοια θέματα, ελαφρά πιο κρίσιμα κατά την ταπεινή μου άποψη.

 Αναφέρομαι φυσικά στην ανυπαρξία επί των ιδίων πεζοδρομίων οδεύσεων για άτομα με προβλήματα όρασης, στην ανυπαρξία ειδικών ραμπών πρόσβασης για ΑΜΕΑ, στο γεγονός ότι πολλά πεζοδρόμια είναι απροσπέλαστα καθώς προς χάρη καλλιέργειας του πρασίνου στην πόλη, ο καθένας έφτιαξε όπως τον βόλευε και κατά την κρίση του ένα κηπάριο αποκλείοντας παντελώς την πρόσβαση ή το περπάτημα επί του πεζοδρομίου και πολλά άλλα μικρά αλλά σημαντικά για την καθημερινότητα των κατοίκων. Για νέες ασφαλτοστρώσεις δεν γίνεται λόγος γιατί είναι “ακριβό σπορ” (πλην εξαιρέσεων).

Το γεγονός ότι ο εργολάβος που ανέλαβε το “γκρέμισμα” των γλιστρών των πάρκινγκ, αναλαμβάνει την ίδια στιγμή και την αποκατάστασή τους κατά τον “νόμιμο” τρόπο δεν θα το σχολιάσω καθώς αποτελεί θέμα “ιδιωτικής πρωτοβουλίας”.

Βασίλης Παπαγεωργίου

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 259 guests και κανένα μέλος