Με Εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών

Με εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, (57η/23.8.21) επανέρχονται οι συνεδριάσεις των Δημοτικών και Περιφερειακών συμβουλίων μέσα στις αίθουσες.

Η κ( 23/8/2021 Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.69/177/οικ. 16474), έχει τίτλο «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (57η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ) Σχετ.: Όλες οι σχετικές με το θέμα εγκύκλιες οδηγίες της Υπηρεσίας μας (βλ. Παράρτημα)» και αναφέρει:

Ειδικότερα, για τις συνεδριάσεις αναφέρει ότι μπορούν να γίνονται: συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό ατόμων, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο σύμφωνα 3 του άρθρου 10 τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων (απόσταση 1,5 μέτρο μεταξύ των παρευρισκομένων, αναλογία του ενός ατόμου ανά πέντε τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού).

Αν ανάμεσα στους αιρετούς υπάρχουν και ανεμβολίαστοι, αυτοί μπορούν να συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη.

Παρά το ότι έχι εκδοθεί εγκύκλιος περίπου δύο εβδομάδες, δεν βλέπουμε πρόθυμους δημάρχους να επανέρχονται στην κανονικότητα με συνεδριάσεις δια ζώσης. Παράδειγμα ο Δήμος ΒΒΒ συνεδριάζει τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου με τηλεδιάσκεψη.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 70 guests και κανένα μέλος