μετακίνηση  και προστασία του ορεινού οικοσυστήματος του Πεντελικού όρους

Με αφορμή δημοσιεύματα που αποδίδουν στην Περιφέρεια Αττικής την παρότρυνση του Δασαρχείου Πεντέλης για εξολόθρευση του πλεονάζοντα πληθυσμού των αγριόχοιρων από τους  Κυνηγετικούς Συλλόγους, διευκρινίζεται ότι τα Δασαρχεία  δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Μέχρι πρότινος ανήκαν στην Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών, επί πολλές δεκαετίες, ενώ από τον Αύγουστο με νομοθετική ρύθμιση εντάχθηκαν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
 
Οποιαδήποτε σύγχυση με τις αποφάσεις αυτές, που αποδίδουν στην Περιφέρεια Αττικής εντολή για μαζική εκτέλεση των άγριων ζώων είναι λανθασμένη.
 
Αντίθετα, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως υπέρ της διάσωσης της ήμερης και άγριας πανίδας στον τόπο μας και της προστασίας των πληθυσμών των ζώων, τόσο των ζώων συντροφιάς, όσο και των άγριων ζώων, και καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες με πρωτοβουλίες και δράσεις της προς αυτή την κατεύθυνση, σε πνεύμα σύμπνοιας και με τους Φιλοζωικούς συλλόγους με τους οποίους συνεργάζεται άριστα.
 
Σε ό,τι αφορά την ηθική και το πλαίσιο της κυνηγετικής δραστηριότητας, η Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζει ως συμμάχους της τους Έλληνες κυνηγούς, τους Κυνηγετικούς Συλλόγους αλλά και τις φιλοζωικές οργανώσεις, ως προς το  στόχο της περιβαλλοντικής προστασίας και τη διάσωση της πανίδας, που τόσο ακραία πλήττεται από την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές, πάντα βάσει του νομοθετικού πλαισίου.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα που έχει ανακύψει με την αντιμετώπιση του υπερβάλλοντος αριθμού των αγριόχοιρων, που κάνουν μάλιστα την εμφάνιση τους σε περιοχές, κυρίως της Ανατολικής Αττικής, η θέση της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής έχει εξαρχής ευθυγραμμισθεί με την τοποθέτηση του Δήμου Διονύσου, υπέρ των εναλλακτικών μεθόδων μείωσης του πληθυσμού των αγριόχοιρων, όπως η μετακίνησή τους και η προστασία του ορεινού οικοσυστήματος του Πεντελικού όρους κ ενάντια στην θανάτωση των ανυπεράσπιστων ζώων.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 114 guests και κανένα μέλος