Κρυονέρι, Καπανδρίτι, Πάρνηθα, Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία, έχουν καεί σπίτια

Εφιαλτικές ημέρες και νύχτες, εδώ και τρία 24ωρα ζούμε οι κάτοικοι της Ελλάδας, και ειδικότερα της Αττικής, της Εύβοιας, της Ηλείας, της Αχαΐας, της Μάνης και δεν έχει τελειωμό ο κατάλογος των περιοχών που καίγονται.

Καίγονται ανεξέλεγκτα. Ατόφιοι δρυμοί γίνονται στάχτη, ελατοδάση και πευκοδάση αιώνων εξαφανίζονται. Νοικοκυριά γίνονται παρανάλωμα, ζώα της φύσης ψήνονται, επιχειρήσεις εξαϋλώνονται. ΟΛΕΘΡΟΣ!!!

Κρυονέρι, Καπανδρίτι, Πάρνηθα, Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία, έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Βρισκόμαστε στο τυπογραφείο και δεν ξέρουμε τι θα ξημερώσει.  

 Μας έχουν περιγριγυρίσει φωτιές από παντού. Τρείς ημέρες και προχωράνε αχόρταγες οι φλόγες, δεν σταματούν πουθενά. Περνούν βουνά, σπίτια, επιχειρήσεις, εθνικές οδούς καταπίνοντας ό,τι βρουν στο πέρασμά τους, χωρίς να μπορεί κανείς να τις σταματήσει.

 

O καπνός έχει καλύψει όλο τον ουρανό της Αττικής, σήμερα Παρασκευή 6.8.21, και συνεχίζει...

Η Εύβοια καίγεται ημέρες ολόκληρες. Ανύμποροι “θεατές” στη λαίλαπα στέκουν αρχές και πολίτες. Η φωτιά έκαψε τις Ροδιές, καίει τη Λίμνη!

Στην Ανατολική Μάνη χάθηκε ένα πυκνό ελατοδάσος και η φωτιά κατεβαίνει στο ...Γύθειο! Ήδη δόθηκε (Παρασκευή 6.8.21, ώρα 13.50, για εκκένωση, στο Γύθειο και στο Μαυροβούνι!

Στην Ηλεία τα ίδια. Χωριά εκκενώθηκαν, περιουσίες χάθηκαν...

 Οι συνθήκες τροφοδοτούν τη φωτιά λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και των ανέμων. Κι αυτή η νύχτα θα δύσκολη, άγρια, άγρυπνη και με ένα φόβο να φωλιάζει μέσα μας για το τι θα ξημερώσει.

 

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ

 Μέχρι τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, όλη η χώρα σε επιφυλακή, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Υποπτες κινήσεις για εμπρησμό, διαπίστωσαν οι δυνάμεις που έχουν βγει για έλεγχο και πυροφύλαξη.

 

 

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 251 guests και κανένα μέλος