Πρόκειται για ένα τριπλό συγκρότημα στην Αλθέα.

Από το Γραφείο Δημάρχου Κρωπίας εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με οικοδομικές εργασίες, που εξελίσσονταν από τον Απρίλιο του 2021, στην περιοχή Αλθέας του Δήμου, σε ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, γιαπί, το οποίο χρονολογείται πολλές δεκαετίες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα τέλη Απριλίου 2021, η υπηρεσία Τεχνικών Υπηρεσιών και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νικόλαος Γιαννάκος με εντολή μου (του Δημάρχου) διενήργησαν αυτοψία και έλεγχο σε περιοχή της Αλθέας που βρίσκεται το πρώην Ξενοδοχειακό συγκρότημα «Καλκάνη» το οποίο έχει αποκτήσει η τράπεζα της Eurobank.

Ο Δήμος άμεσα διέκοψε τις οικοδομικές εργασίες που ήταν σε εξέλιξη και ζήτησε πλήρη στοιχεία της ιδιοκτησίας δεδομένου ότι βρίσκεται σε εκτός σχεδίου πόλεως περιοχή και οι εργασίες αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται στην οικοδομική άδεια.

Η εταιρία μηχανικών, με έδρα την Θεσσαλονίκη, είχε τελικά εκδώσει παράνομη οικοδομική άδεια. Για την πραγματοποίηση των εργασιών που είχε ξεκινήσει απαιτούνταν ιδιαίτερες εγκρίσεις και δικαιολογητικά.

Η ελεύθερη διέλευση προς τον αιγιαλό για κολύμβηση γίνεται από υπόγειο αγωγό ομβρίων που είναι όμως προσπελάσιμος και όχι από υπόγεια διάβαση πεζών. Ο αιγιαλός είναι κοινόχρηστο, δημόσιο αγαθό και ο Δήμος θα διασφαλίσει την ελεύθερη προσπέλαση.

 

Αναδρομή στην ιστορία

Αυτό το συγκρότημα χρονολογείται ως γιαπί εδώ και 40 χρόνια. Ένα ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα πάνω στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, περιοχή Αλθέα λίγο μετά την Αγ. Μαρίνα Κορωπίου.

Το συγκρότημα ξεκίνησε να κατασκευάζεται επί Χούντας, σε εκτός σχεδίου πόλεως περιοχή, τεράστια στρεμματική έκταση, πάνω από τη λεωφόρο αλλά και σε όλο τον κόλπο της Αλθέας κατά μήκος της ακτής. Εχει αποκλεισμό πρόσβασης στην ακτή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να περνάνε μέσα από τον αγωγό ομβρίων για να καταλήξουν στη θάλασσα!

Πρόσφατα επιχειρήθηκε να αποκλείσουν την πρόσβαση στην παραλία και παρενέβη ο Δήμος, ο οποίος τους βρήκε να κάνουν εργασίες με παράνομη άδεια. Το θέμα έχει ενδιαφέρον, γιατί εμφανίζονται διάφοροι μηχανικοί και δικηγόροι στο Δήμο και προσπαθούν να πάρουν άδεια, χωρίς να έχουν τις νομιμοποιήσεις που χρειάζονται. Θα έχει συνέχεια...

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 95 guests και κανένα μέλος