για το Πρόγραμμα Ολιστικής Διαχείρισης Αποβλήτων

 Τον Δήμο Αγλαντζιάς Λευκωσίας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προκειμένου, όπως γράφει στο δ.τ. να αντλήσει χρήσιμα συμπεράσματα και σημαντική ανταλλαγή τεχνογνωσίας, συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του Δήμου, Περιβαλλοντολόγο Φίλιππο Κιρκίτσο.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος, παρευρέθη σε ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα Ολιστικής Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Αγλαντζιάς, το οποίο περιλαμβάνει ορθολογιστική μέθοδο διαχείρισης των αποβλήτων και έχει στόχο να συνδέσει την παραγωγή αποβλήτων με τη χρέωση μέσω της χρήσης προπληρωμένης σακούλας.

Το πρόγραμμα του Δήμου Αγλαντζιάς παρουσιάζει ομοιότητες με το αντίστοιχο πρόγραμμα του Δήμου ΒΒΒ, που στοχεύει στην ταυτόχρονη εφαρμογή της αρχής «ο Ρυπαίνων Πληρώνει με την αρχή «Κερδίζω όσο Διαχωρίζω». Στη διάρκεια της ενημέρωσης δόθηκε η ευκαιρία στο δήμαρχο ΒΒΒ να ενημερωθεί για τις καλές πρακτικές του προγράμματος «ο Ρυπαίνων Πληρώνει» ενώ ο ίδιος ενημέρωσε τα στελέχη του Δήμου Αγλαντζιάς για το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στο Δήμο ΒΒΒ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αρχή «Κερδίζω όσο Διαχωρίζω».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Ανδρέας Κωνσταντίνου ξενάγησε την αντιπροσωπεία του Δήμου ΒΒΒ στις δημοτικές εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ παρακολουθήσαν τη διαδικασία αποκομιδής στο πεδίο.

Εκτός από τις επαφές με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγλαντζιάς, κατά την επίσκεψη στην Κύπρο ο Δήμαρχος ΒΒΒ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας Κώστα Καδή και να συζητήσουν θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και περιβάλλοντος.

Επίσης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Κύπρου, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης δέχτηκε κοινή επίσκεψη των δύο δημάρχων. Επεσήμανε ότι ο δήμαρχος ΒΒΒ είναι «Υιός του αείμνηστου Στρατηγού Κωνσταντέλλου Δημήτριου, πυροβολητή και δασκάλου και είναι γνωστή η αγάπη του για τις ΕΔ».

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι σημαντικές επιδώσεις που έχουμε πετύχει στο Δήμο ΒΒΒ οφείλονται και στις χρήσιμες συναντήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει με δήμους της Ευρώπης και η αναζήτηση καλών πρακτικών απ’ όλο τον Ευρωπαϊκό χώρο».

Ο έχων να πληρώνει ρυπαίνει

Ερχεται λοιπόν να εφαρμοστεί το προ ετών εμφανιζόμενο σύνθημα της Ε.Ε., «Ο Ρυπαίνων Πληρώνει». Κατά τα φαινόμενα έχει μπει πλέον στη διαδικασία εφαρμογής του! Εγώ αντιστρέφω το σύνθημα λέγοντας: «ο έχων να ρυπαίνει πληρώνει». Και θεωρώ ότι δεν λύνονται τέτοια προβλήματα με τέτοιες λογικές. Μόνο αρνητικά αποτελέσματα φέρνουν.

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 193 guests και κανένα μέλος