To έργο έχει σταματήσει και ο δρόμος φαίνεται μακρύς

 

Για την εξέλιξη της διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι, ρώτησαν οι Θ. Ματόπουλος και Κ. Πασακυριάκος, στη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΒΒΒ, μια και πολλά ακούγονται και άλλα τόσα αποσιωπούνται. Μάλιστα ο Κ. Πασακυριάκος για το έργο του ρέματος Κόρμπι, είχε αναφερθεί και στη συνεδρίαση του Μαρτίου και είχαν ειπωθεί πολλά πράγματα. Τόνισε δε ότι «Θα υπάρξουν αποκαλύψεις και θα προκύψουν κάποιες βόμβες. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ολοκληρωθεί ένα έργο ζωτικής σημασίας για το δήμο μας, και νομίζω ότι είναι κοινό».

Ρώτησε πού βρίσκεται η υπόθεση με τις απαλλοτριώσεις και πού βρίσκεται με τη μεταφορά των δικτύων προκειμένου το έργο να γίνει. «Κάποιες φορές που θέσαμε το θέμα, είχαμε αντιμετωπιστεί με κάποιες ειρωνείες», κατέληξε ο Κ. Πασακυριακος.

Θυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2017. To 2018 υπεγράφη η σύμβαση ακριβώς ένα χρόνο μετά (25/9/2018). Το έργο βάσει της σύμβασης έπρεπε να έχει παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2020 και ακόμη δεν έχει προχωρήσει πάνω από το 15% του συνόλου του.

Είναι έργο της Περιφέρειας, εγκαινιάστηκε προεκλογικά από τη Ρένα Δούρου με τον δήμαρχο Γρ. Κωνσταντέλλο.

 

Αλλαγή αναδόχου

 

Ο δήμαρχος απάντησε με έναν μακρύ μονόλογο, ενημερώνοντας αφενός αλλά και μέμφοντας τους ενδιαφερόμενους λέγοντας ότι όλοι αυτοί που διατείνονται ότι ενδιαφέρονται, δεν ενδιαφέρονται περισσότερο από εμάς.

Ξεκίνησε το 2017, και ενώ ο δήμος δεν έχει καμμία αρμοδιότητα, - είναι έργο της Περιφέρειας - παρ’ όλα αυτά έχει πληρώσει πολλά, γιατί το “κάναμε δικό μας”.

Κι αφού εγκαταστάθηκε ο εργολάβος, δεν έχει ευθύνη ούτε ο δήμος ούτε η περιφερεία, πέσαμε σε έναν εργολάβο, που η επιλογή του ήταν άστοχη.

 

«Ότι του φανεί του Λολοστεφανή»

 

Ενα έργο της Π. το κάναμε δικό μας με όλους τους εμπλεκομένους. Η επιλογή ήταν άστοχη και άτυχη. «Πιέσαμε, φοβερίσαμε, απειλήσαμε, κάναμε τους κακούς, παρακολουθήσαμε το έργο, βγήκαν κάποιοι διάφοροι μάντεις, μη κασσάνδρες και με τη λογική, “Ότι του φανεί του Λολοστεφανή” (σ.σ. αγαπημένη φράση του δημάρχου) έβγαζαν χρησμούς: “Τα αρτεσιανά φρεάτια, το καφέ χώμα που μόλυνε, αλλά ήταν καθαρό νεράκι, τώρα υπάρχουν αρχαία και άλλα”».

Σ.Σ. έτσι αντιμετωπίζει τις όποιες ανησυχίες των πολιτών ο δήμαρχος.

 

Αυτό που εμείς ζητήσαμε ήταν η αλλαγή του εργολάβου (συνεχίζει ο δήμαρχος), γιατί όταν δεν θέλει να συνεργαστεί σταματάει και ξανασταματάει. Αλλά η έκπτωση αναδόχου διαρκεί 2 με 3 χρόνια. Το έργο έχει ξεκινήσει το 2017 και οι επόμενες προσφορές που υπάρχουν είναι ξεπερασμένες.

Ευτυχώς για τον το έργο και για εμάς, ο συγκεκριμένος ανάδοχος, μας έκανε την εξής μεγάλη χάρη. Να μην κηρυχθεί έκπτωτος, αλλά να παραιτηθεί του έργου και παραιτήθηκε εγγράφως. Ετσι εφόσον υπάρχει 2ος, ή 3ος ενδιαφερόμενος που παραμένει στη διαδικασία, στο έργο και στην προσφορά του 2017, μπορεί να αναλάβει και να προχωρήσει το έργο. Και πράγματι υπάρχει ο 2ος ανάδοχος συνεχίζει και υφίσταται και προφανώς θα αναλάβει το έργο. Είναι μεγάλη εταιρεία (Intracat - Kόκκαλης) και ελπίζουν ότι θα προχωρήσει κανονικά, κατέληξε ο δήμαρχος.

Σ.Σ. Ας το ελπίσουμε λοιπόν ότι το έργο θα “πάρει πάλι εμπρός” και θα ολοκληρωθεί.

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 117 guests και κανένα μέλος