«η πλειονότητα των περιπτώσεων, αφορά σε υγιή δένδρα» γράφει η Ε.Π.Ζ. στο Δήμο Παιανίας

Τι έχουν πάθει όλοι οι δήμοι και κόβουν τα δέντρα αφήνοντάς τα κούτσουρα, σε κοινόχρηστους χώρους; Φαινόμενο των καιρών; Για να μην κλαδεύουν οι εργαζόμενοι των δήμων, συχνά; Είναι επιθυμία των Δήμων ή εξυπηρετούν δημότες τους, που πιθανόν να ενοχλούνται από το πράσινο!!;

Και είναι γενικότερη “γραμμή” θα έλεγα. Και είναι απορίας άξιον.

paiania dentra 2Εχουμε γράψει κατά καιρούς, και γράφω σ’ αυτό το φύλλο, παίρνοντας το έρεισμα από αναγνώστρια του Δήμου Παιανίας, που μας απέστειλε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το κυριολεκτικό τσάκισμα των δέντρων στο ρέμα της Παιανίας.

Το αξιοπερίεργο δε είνα, ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Παιανίας, στην εισήγησή της (αρ. πρωτ. 17989/11.12.20) σημείωνε ότι «η πλειονότητα των περιπτώσεων, αφορά σε υγιή δένδρα»

Γράφει συγκεκριμένα: «Από καιρό εις καιρό μας διαβιβάζονται αιτήματα πολιτών του Δήμου μας, για κοπές δένδρων, σε κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια, κ.λπ.).

Η πλειονότητα των περιπτώσεων, αφορά σε υγιή δένδρα, όπως πιστοποιείται από τη Δ/νση Περιβάλλοντος, που όμως προϋπάρχουν των διαφόρων κατασκευών και διαμορφώσεων.

Κάποιες άλλες περιπτώσεις αφορούν δέντρα που είτε έχουν γύρει επικίνδυνα είτε έχουν ξεραθεί.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα αιτήματα αφορούν την κοπή των παρακάτω δένδρων:

paiania dentra 31. Ενα ξερό πεύκο στη διασταύρωση των οδών Βασ. Γεωργίου και Λ. Λαυρίου.

2. Μια συστοιχία από Λέιλαντ, τα οποία είχαν φυτευτεί από ιδιώτη σε συγκεκριμένο δρόμο, ο οποίος πρέπει να δοθεί στην κυκλοφορία. Η οδός είναι κάθετη (αριστερά) επί της οδού Χαρ. Νικολογιάννη πριν τη συμβολή της με την οδό Δ. Παπαδημητρίου.

Για όλα τα παραπάνω θα πρέπει να ληφθεί καθολικά απόφαση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο που να κανονίζει και να ρυθμίζει την κοπή των συγκεκριμένων δέντρωντ ου Δημου μας, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής, ελεύθερη και ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών και των οχημάτων».

Τελικά αποφάσισαν και τα έκοψαν τα δέντρα.

Και αναρωτιέται η αναγνώστρια δεν υπήρχε άλλος τρόπος; Κάτι που ενστερνιζόμαστε και εμείς, μια που σήμερα 5 Ιουνίου είναι και ημέρα Περιβάλλοντος. Ένα περιβάλλον που συνεχώς το απαξιώνουμε στο όνομα του χρήματος και της ανάπτυξης.

Αννα Μπουζιάνη

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 141 guests και κανένα μέλος