Εκδήλωση παρουσίασης της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αττικής, πραγματοποιήθηκε στη Γλυφάδα, μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΑΝΟΓ, παρουσία Υπουργών, Βουλευτών, Δημάρχων του παραλιακού μετώπου και εκπροσώπων φορέων της Αυτοδιοίκησης, την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την πλευρά της Περιφέρειας παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, ενώ αναλυτικά το σχεδιασμό της αστικής ανάπλασης παρουσίασε ο Γ. Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ε. Μπακογιάννης.

«Τρέξαμε τις μελέτες, ξεπεράσαμε τα δύσκολα εμπόδια που βρήκαμε μπροστά μας, υποβάλαμε το master plan που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και εξασφαλίσαμε τα χρήματα από ίδιους πόρους και από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης. Ήδη το πρώτο τμήμα του έργου θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι», σημείωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου.

anaplasi glyfada 7

 

«Θα συνεργαστούμε αρμονικά για να φέρουμε σε πέρας το εμβληματικό έργο»

 «Με τη συνεργασία της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων, κι αξιοποιώντας τους πόρους του Εθνικού Σχεδίου ανασυγκρότησης, μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος Ελλάδα 2.0, θα υλοποιηθεί μιας στρατηγικής σημασίας αστική ανάπλαση» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε πως προβλέπεται  η ενοποίηση του Νότιου Παραλιακού Μετώπου Αττικής, με τη δημιουργία ενός ενιαίου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου, μήκους 70 περίπου χιλιομέτρων, αλλά και διαμόρφωση πολλών ελεύθερων χώρων πρασίνου και αναψυχής για τους πολίτες.

 

Την ευθύνη συντονισμού των Δήμων αναλαμβάνει η Περιφέρεια

Με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Αττικής θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των Δήμων που θα διατρέχει η ανάπλαση  και της επίβλεψης του έργου, αλλά και την έμφαση που δίνει σε παρεμβάσεις με ισχυρό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πρόσημο, ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτό το οραματικό έργο θα προχωρήσει  με γρήγορους ρυθμούς.

 

Από το ΣΕΦ μέχρι το Δήμο ΒΒΒ

Το έργο θα ξεκινά από το ΣΕΦ και θα καταλήγει στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Είναι μια μεγάλη αστική ανάπλαση, που λειτουργεί συμπληρωματικά κι ενισχύει, τόσο στο εμβληματικό έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου που υλοποιεί ήδη η Περιφέρεια Αττικής , όσο και στη μεγάλη ιδιωτική επένδυση του Ελληνικού, που σιγά σιγά αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης τόνισε πως οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το νότιο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, δίνουν περισσότερο  χώρο στους πεζούς και το ποδήλατο, το πιο οικολογικό μέσο μετακίνησης αλλά και το μέσο για να περάσουμε σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Παράλληλα βελτιώνουν  τη ζωή των κατοίκων της Νότιας Αθήνας, ενισχύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της Αττικής ,αφού θα συμβάλλουν στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα και η Περιφέρεια μας, στην αύξηση του αριθμού των  επισκεπτών ,στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας , στη βελτίωση των εισοδημάτων και την αύξηση της αξίας των περιουσιών. «Αυτού του είδους τα έργα είναι αυτά δίνουν πραγματική αξία στην Αττική», σημείωσε.

 

32 εκ. € από την Περιφέρεια για ποδηλατόδρομους

Ο Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του ανέφερε πως η Περιφέρεια Αττικής έχει δεσμεύσει στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων, από δικούς της πόρους, 32 εκατομμύρια ευρώ για έργα και μελέτες που αφορούν ποδηλατόδρομους σε όλη την Αττική. Παράλληλα τόνισε πως σε συνεργασία με το Υπ. Περιβάλλοντος σχεδιάζει την εκπόνηση μελετών για μία παρέμβαση που θα προβλέπει τη συνένωση των ποδηλατοδρόμων όλων των Δήμων, ενώ εστίασε στο ευρύ πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που υλοποιεί σε όλη την Αττική, επισημαίνοντας πως στο επίκεντρο της διοίκησης είναι παράλληλα με την ανάπτυξη και η προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών.  

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 447 guests και κανένα μέλος