Δεν συμμετείχα στην προσφυγή. Είχα υπερψηφίσει το έργο

Από την τέως πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βουλιαγμένης, Αννα Λεντή, ελάβαμε την παρακάτω επιστολή, όσον αφορά το πρόσωπό της, στην εμπλοκή της σε προσφυγή που έχει γίνει το 2018 για την ανακατασκευή της πλατείας Νυμφών στη Βουλιαγμένη.

Συγκεκριμένα, από δημοσίευμα ηλεκτρονικού μέσου, έμαθε ότι συμμετείχε στην προσφυγή, η οποία σημειωτέον θα εκδικαζόταν 26 Μαΐου 2021 (σ.σ. κατόπιν εορτής), αφού δηλαδή, το έργο έχει ήδη παραδοθεί έτοιμο, εξ' αυτού του λόγου, άλλωστε, οι προσφεύγοντες την αποσύρουν.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Το 2018 έγινε μία μεγάλη συγκέντρωση στο aqua marina στη Βουλιαγμένη, από κατοίκους της πόλης, που διαφωνούσαν με τη διαμόρφωση της πλατείας Νυμφών, η οποία παραδόθηκε ολοκληρωμένη μόλις προχθές.

Αυτές τις ημέρες ακούμε «γιατί χαίρεται η πλάση», με αναρτήσεις για την «ωραία» πλατεία που παραδόθηκε.

Στο πλαίσιο αυτό, το ηλεκτρονικό μέσο ανάρτησε κείμενο για την ωραία πλατεία και δημοσίευσε μία λίστα κατοίκων, οι οποίοι είχαν προσφύγει, κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όσον αφορά την πλατεία. Ανάμεσα στα ονόματα, η Αννα Λεντή, είδε και το όνομά της, χωρίς να το γνωρίζει καν ότι συμμετείχε στην προσφυγή.

Για το λόγο αυτό, όπως ενημερώνει στην επιστολή της, απευθύνθηκε στον δικηγόρο που έχει αναλάβει την προσφυγή, ο οποίος της απέστειλε επιστολή, όπου ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμμία εντολή είτε προφορική, είτε γραπτή από την Αννα Λεντή, και την κατάσταση των προσφευγόντων την είχε καταθέσει η κα Σωπήλη ως επικεφαλής, της κίνησης.

Δημοσιεύουμε παρακάτω την επιστολή της Αννας Λεντή και του Δικηγόρου.

 

Ως πρόεδρος του Τοπικού είχα υπερψηφίσει το έργο

lenti annaΜετά από το δημοσίευμα του κ. Λαουτάρη στο ηλεκτρονικό μέσο  3vita, από το οποίο έμαθα ότι είχα προσφύγει μαζί με άλλους συντοπίτες στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της αναμόρφωσης της πλατείας, αιφνιδιασμένη και διατελώντας σε άγνοια, επικοινώνησα με τον δικηγόρο, που υπογράφει το δικόγραφο. Τον ρώτησα αν έχει κάποια εντολή από εμένα ή κάποια υπογραφή που να φαίνεται ότι συμμετείχα στην προσφυγή και μου απάντησε ρηττά όχι.

Μετά απ’ αυτό ζήτησα από το δικήγορο να μου απαντήσει εγγράφως για το θέμα και πράγματι, μου απάντησε. Μετά απ’ αυτό αναγκάζομαι να καταθέσω το έγγραφο του δικηγόρου κ. Δημητρίου Μπελαντή  στον οποίο προσέφυγε η κα. Σωπήλη, ως συντονίστρια των κατοίκων της Βουλιαγμένης, προκειμένου να ασκηθεί αίτηση ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας για  την Αναμόρφωση/ Διαμόρφωση της πλ. Νυμφών, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι, η επιστολή του δικηγόρου τα λέει όλα.

Δεν επιτρέπω σε κανέναν να χρησιμοποιεί το όνομα μου, να εκμεταλλεύεται  το κύρος  και την αξιοπρέπεια που με χαρακτηρίζει για να αποκομίσει προσωπικά οφέλη. Αλλωστε ως Πρόεδρος της Κοινότητας Βουλιαγμένης από το 2014 έως το 2019  υπερψήφισα το εν λόγω έργο, για το οποίο ποτέ και δεν είχα αντίρρηση. Για ποιον λόγο χρησιμοποιήθηκε το όνομά μου, εν αγνοία μου, ρωτήστε το άτομο που αναφέρει  ιδιαίτερα ως συντονιστή (σ.σ. την κα Σωπήλη) ο δικηγόρος κ.  Μπελαντής.  

ΑΝΝΑ ΛΕΝΤΗ

τ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

•••••••••

«Από λάθος και παραδομή περιελήφθη το όνομά σας στον κατάλογο»

Αξιότιμη κ. Λεντή,

Μετά από την χθεσινή τηλεφωνική μας συνομιλία, σχετικά με την αίτηση ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ  του έτους 2018  κατά απόφασης του Δήμου  Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ως προς την πλατεία Νυμφών  στην Βουλιαγμένη Αττικής , σας ενημερώνω για τα ακόλουθα: 

-Προκύπτει σαφώς ότι το  όνομά Σας από λάθος και παραδρομή περιελήφθη στον κατάλογο των αιτούντων  και αιτουσών την ακύρωση της ως άνω πράξης, απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου  του Μάιου 2018 για την διαμόρφωση της Πλατείας Νυμφών. Λυπούμαι ειλικρινά γι' αυτό. 

  • Ο κατάλογος των αιτούντων  την ακύρωση  μου παραδόθηκε τότε από τα άτομα που συντόνιζαν την υπόθεση αυτήν και ιδιαίτερα από την κ. Σωπίλη. Πιστεύω ότι συνέτρεξε λάθος στην σύνταξη του καταλόγου  λόγω του επείγοντος τότε να κατατεθεί η αίτηση ακύρωσης και να μην χαθεί η εκ του νόμου  προθεσμία των 60 ημερών.  
  • Η υπόθεση έχουσα  ως δικάσιμο την 26/05/2021 βαίνει προς περάτωση δια της  επικείμενης παραίτησης από το δικόγραφο από εμένα ως πληρεξούσιο δικηγόρο των αιτούντων λόγω μεταβολής των συνθηκών.   
  • Σε κάθε περίπτωση, όμως, αναλαμβάνω υπεύθυνα να σας απεμπλέξω από την υπόθεση  αυτήν καθώς το όνομά Σας εσφαλμένα περιελήφθη στον κατάλογο αιτούντων της υπόθεσης αυτής.

  • Με εκτίμηση, 

          Δημήτριος Μπελαντής 

          Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο- Δρ Νομικής 

19.5.21

 

σημείωση σύνταξης: Εμείς θα σημειώναμε ότι είναι θετικό, οι πολίτες να ενεργοποιούνται για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής τους στον τόπο τους. Είναι λάθος να τους «πυροβολούμε» ή να τους υβρίζουμε, μέσα από αιρετά δημοτικά συμβούλια, που οι ίδιοι οι πολίτες έχουν αναδείξει, είτε από ηλεκτρονικά μέσα.

Απαραίτητο είναι όμως, να συμμετέχουν εν γνώσει τους, σε οποιαδήποτε δικαστική προσφυγή, εγγράφως με το όνομά τους και την υπογραφή τους. Έτσι τουλάχιστον συνηθίζεται.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 104 guests και κανένα μέλος