Δεν μπορούμε να βγούμε απ’ την πόρτα μας”

 

Η Βουλιαγμένη, έχει γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο, αφού περνούν στους οδούς δίκτυο ομβρίων υδάτων. Καλό το έργο και ιδιαίτερα χρήσιμο, αλλά όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι, «ήρθαν, έσκαψαν πέρασαν τις σωλήνες και έφυγαν αφήνοντας μπάζα, ξύλα, πέτρες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Δεν μπορούμε να βγούμε να περπατήσουμε. Δεν μπορούμε να βγούμε από την πόρτα μας».

Μας παρακάλεσαν να το επισημάνουμε και το πράττουμε, γιατί αυτά τα έργα δεν πρέπει να “λυμνάζουν”. Πρέπει να ολοκληρώνονται στο σύνολό τους για να μη δημιουργούντα τα προβλήματα που βιώνει σήμερα η Βουλιαγμένη.

 

Και τα δύσκολα έρχονται...

Βέβαια, τα δύσκολα έρχονται, πρέπει να πούμε στους Βουλιαγμενιώτες, γιατί σε λίγο όλος ο κόλπος και όλα τα πράσινα πάνω από τη μαρίνα θα γίνουν ένα απέραντο εργοτάξιο, από τους “μεγάλους” επενδυτές, που θα καταστήσουν τη Βουλιαγμένη ένα νέο ...Ντουμπάι. Μόνο που το Ντουμπάι, είναι ένας τεχνητός τόπος, και όχι αυτή η φυσική ομορφιά της Βουλιαγμένης που πάνε να την αφανίσουν, σιγοντάροντας και η εκκλησία της Ελλάδος, με τη “φερόμενη” περιουσία της, που καλεί επενδυτές να την αγοράσουν!!

 

Το αποδίδει πολύ ωραία η ενεργός πολίτης Κατερίνα Τσατσαρώνη: «με επενδυτικά funds αραβικών κεφαλαίων και του τουρκικού ομίλου της Dogus, ξεκίνησε η πορεία ανάπτυξης στη Βουλιαγμένη.

Σήμερα είναι μόνο η πλωτή πλατφόρμα, αύριο θα είναι σκάφη μεγαθήρια που θα μπαινοβγαίνουν στον μικρό όρμο, θα είναι τα jet ski που θα ξεφορτώνουν για να διασκεδάσουν οι γόνοι τους, θα είναι τα βοηθητικά 7-8 μέτρων ταχύπλοα που θα ξεφορτώνουν για να τους πηγαίνουν βόλτες, θα είναι τα ελικόπτερα τα οποία θα προσεγγίζουν από θαλασσής και θα δημιουργούν ριπές ανέμου και κυματισμό. Ούτε στην ξηρά ούτε στην Θάλασσα θα είμαστε ασφαλείς και ήρεμοι πια.

Αυτή την ανάπτυξη φέρνουν οι μεγιστάνες της μέσης Ανατολής όπου και αν πάνε και άλλα πολλά που δεν γράφονται κομψά. Δεν πειράζει όμως οι «άρχοντες» του τόπου μας θα συντρώγουν μαζί τους στα χλιδάτα εστιατόρια, θα τους κάνουν ρουσφέτια και θα κλείνουν δουλειές μέσω της 7Δημης Αναπτυξιακής Εταιρείας Α.Ε, όπως ο «Σωκράτης» και άλλες που είναι ήδη έτοιμες για να μη φαίνεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς! Όσο για τις δωρεές οπως αυτές της πλατείας Βουλιαγμένης και των παιδικών χαρών......το κόστος τους μπροστά στο κέρδος που θα βγάλουν οι δωρητές από τις business που γίνονται ήδη είναι σταγόνα στον ωκεανό. Ευχαριστούμε για τις φιλανθρωπίες από καρδιάς αλλά αν το τίμημα είναι η καταστροφή αυτού του υπέροχου, ανεκτίμητου όρμου....άραγε αξίζει?»

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 98 guests και κανένα μέλος