Με μοναδικό γνώμονα την «ατομική ευθύνη» η Κυβέρνηση αρνείται να πάρει τις δικές της ευθύνες

H Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας επισημαίνει:

Η επαναλειτουργία των σχολείων να γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα που διασφαλίζουν την υγεία και την μορφωτικι διαδικασία όλων των μαθητών
Μετά το πολύμηνο κλείσιμο των σχολείων, η επαναλειτουργία τους από 10/5 πρέπει να συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την υγεία και την απρόσκοπτη συνέχεια της μορφωτικής διαδικασίας για όλους τους μαθητές.

Δυστυχώς μέσα σε όλους αυτούς τους μήνες η Κυβέρνηση έχει ευθύνη που δεν έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε με το άνοιγμα των σχολείων να μην υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, να μην υπάρχουν κενά στο προσωπικό καθαριότητας.

Με μοναδικό γνώμονα την «ατομική ευθύνη» η Κυβέρνηση αρνείται να πάρει τις δικές της ευθύνες για:
 αραίωση των μαθητών ανά Τμήμα
 για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα διδακτικά κενά 2 ετών από την τηλεκπαίδευση
 για εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό από τον ΕΟΔΥ ή σχολικούς νοσηλευτές σε όλα τα σχολεία που και διενεργούν προληπτικά test covid-19.
Η παράταση στο σχολικό έτος πρέπει να αξιοποιηθεί για να καλυφθούν τα διδακτικά κενά μετά το πολύμηνο κλείσιμο των σχολείων και όχι να μετατραπεί σε εξεταστική αρένα που θα επιφορτίσει ακόμα περισσότερο τη ψυχοσύνθεση των μαθητών.
Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να διεκδικήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολείων από Υπουργείο, Περιφέρειες και Δήμους.
Κανένα σχολείο χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Κανένα σχολείο με κενά σε εκπαιδευτικούς.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 140 guests και κανένα μέλος