ανάκληση εγγράφου ή παλινωδία;

γράφει ο Κώστας Βενετσάνος

Κύριε Υπουργέ,

Φαίνεται ότι βιαστήκαμε να σας συγχαρούμε, για την ενέργεια του Υπουργείου σας ν’ αποπειραθεί να ελέγξει τις υπηρεσίες των ΟΤΑ για την τήρηση της νομιμότητας και συγκεκριμένα, εν προκειμένω, τη Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

Πήρα μάλιστα το θάρρος, ευελπιστώντας σε ανάλογη ενέργεια, να σας κοινοποιήσω ημέτερες προσφυγές – αναφορές – ενστάσεις – υπομνήματα, εις μάτην, προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, στα έγγραφα της οποίας ο Δήμαρχος δεν απαντά, πλησιάζοντας να χρονίσει αναποτελεσματικώς

Αναφέρομαι σε πρόσφατη δημοσίευση – λίβελο του Δημάρχου ΒΒΒ, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, δια ενός φερεφώνου του, με πολλαπλασιαστική «ιογενή» δυνατότητα, το οποίον «ανατρέπει» το προγενέστερο «συγχαρητήριο» e-mail μας, και το οποίο δημοσίευμα αναφέρεται, εκτός των άλλων και στην από εμάς εκδιδόμενη, επί 24 έτη, εβδομαδιαία περιφερειακή – τοπική εφημερίδα ΕΒΔΟΜΗ, την οποίαν και γνωρίζετε.

Το εν λόγω λοιπόν δημοσίευμα του porte parole, αφού λιδωρεί, συκοφαντεί και παντοιοτρόπως προσπαθεί να μειώσει τη συνεργάτιδά σας, κρατική λειτουργό κυρία Κλαίρη Σαραντάκου – Πρόεδρο της Δημοτικής Τ.Ο. ΒΒΒ της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφια Ευρωβουλευτή στις τελευταίες εκλογές του 2019 - και καταφέρεται και κατά του πολίτη – δημότη Βαγγέλη Πανάτου που «φέρεται να κατήγγειλε» ενδεχομένως δηλαδή να κατασκευάστηκε σύμφωνα με το εν λόγω λίβελο και πανηγυρίζει για το πόσο «άκυρο» ήταν το «έγγραφο» ώστε «να το παραδεχθεί η ίδια (η Κ. Σαραντάκο) 18 ημέρες μετά την αποστολή του προς το δήμο, με νέο έγγραφο με το οποίο (...) «ανακαλείται η υπ’ αριθ. 6294/8.4.21 επιστολή η οποία εστάλη “εκ παραδρομής”», όπως λέει, εκθέτοντας, κατά ήπια έκφραση, τη σοβαρότητα του Υπουργείου σας.

Ακολούθως ο κ. Κωνσταντέλλος, δια του φερεφώνου του, ισχυρίζεται ότι «την αρμοδιότητα διοικητικού ελέγχου στους ΟΤΑ έχουν αποκλειστικά οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κάθε Περιφέρειας και όχι το Υπουργείο Εσωτερικών»!

Και συνεχίζει ειρωνευόμενος την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου σας ότι «...είτε δεν γνώριζε, είτε προσποιήθηκε ότι δεν γνωρίζει τα όρια της δικαιοδοσίας της», για να καταλήξει κομπορρημονών: «Η ειρωνεία του θέματος είναι ότι το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο έχει περάσει προσωπικά (η υπογράμμιση δική μας) από την επεξεργασία του Γρ. Κωνσταντέλλου, ως εκπροσώπου της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ), κατά τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία»!

Για να καταλήξει τέλος και κατά της εφημερίδας μας ισχυριζόμενος ότι «το αρχικό έγγραφο Περιέργως διέρρευσε προς την τοπική εφημερίδα Εβδόμη, στην οποία αρθρογραφεί και εμφανίζεται τακτικά (η υπογράμμιση προέρχεται από τον λιβελογράφο) η Κλαίρη Σαρνατάκου, «η οποία το δημοσίευσε αυτούσιο(...) με πρωτοσέλιδο τίτλο “Το Υπουργείο Εσωτερικών εγκαλεί το Δήμο ΒΒΒ για παράλειψη καθήκοντος απέναντι σε δημότη”».

Λυπούμεθα, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε ούτε την πρωτιά, ούτε την αποκλειστικότητα. Κυκλοφορούσε ήδη στα social media.

Λέει πολλά το λιβελογράφημα της προσωπικής επίθεσης κατά της Κλαίρης Σαραντάκου και της Εβδόμης, προκαλώντας αίσθηση ναυτίας στον αναγνώστη για την εμπάθεια, την κακία, την υπεροψία και το «σύνδρομο του Βοναπαρτισμού από το οποίο πάσχει», ο εν λόγω δήμαρχος όπως τον κατήγγειλε πρόσφατα ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΣΔΝΑ Βασ. Κόκκαλης (7η, 24.4.21, σελ7).

Θέλουμε όμως κύριε Υπουργέ, να διατυπώσουμε κάποια ερωτήματα:

― Ο άτυπος και προσχηματικός αντιπρόσωπος του Γρ. Κωνσταντέλλου ισχυρίζεται ότι «αρμοδιότητα διοικητικού ελέγχου στους ΟΤΑ έχουν αποκλειστικά οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις...». Εάν όντως αυτό ισχύει, τι δουλειά έχει η «Διεύθυνση Νομάδας Εσωτερικού Ελέγχου» του Υπουργείου σας; Έτσι για να προσθέσουμε άλλον έναν «διάδρομο» στον λαβύρινθο της Δημόσιας Διοίκησης;

Και όταν η «Αποκεντρωμένη» δεν ενεργεί ή κωλυσιεργεί ή αγνοείται – περιφρονείται από «πάσχοντες από Βοναπαρτισμό», ποιός την ελέγχει;

Κι ακόμα, εξ όσων γνωρίζω, και στη διαδικασία της ιεραρχίας, αυτή ισχύει από τα κατώτερα κλιμάκια προς τα ανώτερα και μάλιστα με ορισμένη διαδικασία και προϋποθέσεις, υπερπηδάται.

Δεν γνωρίζω ότι απαγορεύεται στον Υπουργό να ελέγξει τον κλητήρα κι ότι πρέπει ν’ απευθυνθεί στον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου, αυτός, στον Γεν. Δ/ντή, εκείνος στο Δ/ντή, στον τμηματάρχη κ.ο.κ.

Κύριε Υπουργέ, απευθυνόμενοι σε σας πλέον οι πολίτες κι εγώ προσωπικά, διερωτώμεθα, που είναι η διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης, που τόσο θερμά υποστηρίζετε στη Βουλή;

Εάν ένας Δήμαρχος διακατεχόμενος από Ναπολεόντειο σύμπλεγμα, που περιφρονεί τους νόμους, και τους χαρακτηρίζει «απαρχαιωμένους», μπορεί να σας «πιέσει», όπως διαχέεται στην πολιτική, διοικητική και κομματική ατμόσφαιρα του Δήμου ΒΒΒ, τότε ειλικρινά λυπούμαι και ανησυχούμε για την πορεία της πατρίδας μας.

|Ελπίζουμε η κ. Σαραντάκου ν’ αντέξει στην πίεση και στο λεκτικό και ψυχολογικό μπούλινγκ που υφίσταται.

|Ελπίζω ακόμη να σας ωφελήσουν οι καλοπροαίρετες παρατηρήσεις ενός αιθεροβάμονος υπευθύνου πολίτη.

Με τη δέουσα τιμή

Κώστας Βενετσάνος

Sine nobilita

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 187 guests και κανένα μέλος